brand

Tesla a lansat oficial noul pick-up electric Cybertruck

Tesla a lansat oficial noul pick-up electric Cybertruck

După ani de anticipare și promisiuni, celebrele camionete electrice Tesla Cybertruck au ajuns în sfârșit la clienți. Primii posesori au primit cheile noilor lor vehicule în cadrul unui eveniment la fabrica Tesla din Austin, Texas.

Tesla a prezentat pentru prima dată Cybertruck în 2019. De atunci, producătorul american de vehicule electrice a continuat să ne fascineze pe parcursul perioadei extinse de dezvoltare a camionetei sale electrice. Acum, anticiparea s-a încheiat, deoarece clienții au pus mâna pe primele exemplare Cybertruck.

Designul camionetei Tesla, cu exteriorul său angular din oțel inoxidabil, a stârnit reacții mixte din partea publicului. Cu toate acestea, se așteaptă ca Cybertruck să fie în deficit pentru anii următori datorită unei rezerve îndelungate de la proprietarii Tesla, entuziaștii de vehicule electrice (EV) și nou-veniții la marcă.

Tesla a anunțat prețul final pentru Cybertruck în cadrul evenimentului recent din Texas. Modelul de bază, cu un singur motor și tracțiune spate, va ajunge în 2025 și va avea un preț de pornire de $49,890 în SUA. Acesta vine cu o autonomie estimată de 250 de mile și accelerează de la 0 la 100 km/h în 6,5 secunde.

Următorul pe listă este modelul All-Wheel Drive, care costă $68,890. Acesta dispune de un sistem cu două motoare, cu o autonomie de 550 de kilometri, 600 cp, o accelerare de la 0 la 62 mph în 4,1 secunde și o capacitate de remorcare de aproape 15.000 Nm. Modelul All-Wheel Drive va fi livrat începând cu 2024.

Pe partea de sus a gamei se află Cyberbeast, disponibil tot din 2024, cu un preț de $96,390. Puterea crește la 845 cp, dar autonomia scade la 515 kilometri comparativ cu modelul All-Wheel Drive. Tesla susține un timp de 0-100 km/h de 2,5 secunde pentru acest model.

Tesla a lansat oficial noul pick-up electric Cybertruck

Chiar dacă Cybertruck a stârnit entuziasm în rândul fanilor Tesla și a celor pasionați de vehicule electrice, analiștii de industrie susțin că este puțin probabil ca acesta să atragă proprietarii tradiționali de camionete din America de Nord, care caută utilitate maximă și un aspect convențional.

"Cybertruck va apela la un grup de bază de fanboyi Tesla care vor unul și sunt dispuși să cheltuie o sumă mare de bani pentru a-l obține doar pentru afirmația vizuală pe care o face", a spus Karl Brauer, analist executiv la iSeeCars. "Dar majoritatea pieței tradiționale de camioane, care este uriașă, nu va avea niciun interes pentru Cybertruck."

Dar indiferent de opiniile divergente, lansarea Cybertruck reprezintă un eveniment marcant pentru industria EV, indiferent dacă camioneta se va vinde bine în viitor sau nu.

"Când Cybertruck ajunge în mâinile rezervatorilor de răbdare exagerată, va fi fără îndoială unul dintre cele mai controversate vehicule care au apărut în acest deceniu", a spus Robby DeGraff, analist de produse și cercetări ale consumatorilor la AutoPacific.

În final, așteptările pentru Cybertruck sunt mari, iar timpul ne va arăta dacă acesta va fi la înălțimea acestora.