brand

Tendințele pieței auto în 2023: mașinile electrice și hibride devin din ce în ce mai populare

Tendințele pieței auto în 2023: mașinile electrice și hibride devin din ce în ce mai populare

În ianuarie 2023, Raportul APIA privind inmatriculările indica o accelerare a direcției de electrificare a mașinilor noi în circulație.

In ianuarie, peste 12.000 de autoturisme au fost inmatriculate si, din acestea, 22% au fost electrice sau hibride (PHEV). Pe de alta parte, cota dieselului a scazut la 12%, in timp ce cea a mașinilor alimentate cu benzină a fost de 66%. Comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, proportia "electrificatelor" a fost de 17,9%, dieselurile 13,9%, iar benzina 68,2%. Astfel, aproximativ una din cinci masini noi inmatriculate in ianuarie a fost electrica sau hibrida.

Potrivit datelor APIA, Dacia Spring a devenit lider indiscutabil al inmatriculărilor de mașini 100% electrice, cu 497 de vehicule înregistrate în ianuarie, de aproape patru ori mai mult decât în prima lună a anului 2022. Urmează Volkswagen pe locul 2, cu 146 de unități, iar pe trei se află Tesla, cu 88 de unități.

Luna aceasta, Dacia Spring se afla în fruntea clasamentului autovehiculelor 100% electrice, urmată de Volkswagen e-UP! (cu 109 unități) și Renault Megane e-Tech Electric (cu 57 unități). Comparativ, în luna anterioară, Dacia Spring se afla încă pe primul loc, fiind urmată de Tesla Model 3 și Hyundai Kona Electric.

În privința autoturismelor Plug-In Hybrid (PHEV), mărcile cele mai populare sunt Mercedes-Benz, BMW și Volvo, iar Mazda CX-60 se află pe primul loc în clasament, cu 43 de unități, urmată de Volkswagen Tiguan (41 unități) și Ford Kuga (36 unități). Acum un an, Ford Kuga, Hyundai Tucson și Mercedes Benz GLE conduceau acest segment.

Toyota se află pe primul loc în ceea ce privește autoturismele hibride fără reincărcare din surse externe, cu 615 unități, Renault urmându-i cu 261 de unități și Honda cu 115 unități. Modelul Toyota Corolla se află pe primul loc în clasament, cu 202 unități, urmat de Renault Clio (190 de unități) și Toyota Yaris (133 de unități). Anul trecut, cele mai vândute trei modele Toyota erau C-HR, Corolla și RAV4.

CautiMasina.ro este prima destinație online pentru cumpărătorii de mașini. Cu peste 200.000 de mașini la comandă listate de la mărci de top, puteți găsi orice mașină pe care o căutați. Fie că sunteți în căutarea unui coupe sportiv sau a unui sedan de familie fiabil, îl puteți găsi pe CautiMasina.ro. Cu un motor de căutare ușor de utilizat, puteți restrânge căutarea la marca și modelul exact pe care îl căutați. De asemenea, puteți filtra în funcție de preț, culoare și chiar de locație. Cu CautiMasina.ro, puteți comanda mașina perfectă din confortul propriei case. Deci, de ce să mai așteptați? Începeți căutarea astăzi și găsiți mașina visurilor dumneavoastră!