brand

Noul Renault 4 EV: preț, specificații, data lansării și toate detaliile

Noul Renault 4 EV: preț, specificații, data lansării și toate detaliile

Revolutia retro a Renault va continua cu o nouă versiune a iconicului Renault 4 ca o mașină electrică mică. Iată tot ce știm despre aceasta.

Renault își va extinde gama de mașini electrice cu lansarea unui Renault 4 reinventat în 2025, urmând Renault 5 recent dezvăluit. Ca și 5, noul model Renault 4 va fi o mașină mică electrică cu un aspect retro-inspirat de numele său clasic.

Nu există detalii oficiale despre când va sosi Renault 4, nici cât va costa. Cu toate acestea, știm că noul Renault 5 EV va avea o dată de lansare la începutul anului 2025, așa că ne așteptăm ca 4 să vină un pic mai târziu în 2025, deci nu va fi prea mult de așteptat.

Noul Renault 4 va urma recent dezvăluitul 5, care folosește un stil retro bazat pe clasicul Renault 5 din anii 1970. Clasicul 4 avea un design unic și noul model va avea probabil multe referințe la acel model vechi, inclusiv o formă de hatchback pătrată, deși va fi mai mult un SUV decât modelul retro.

Ca fratele său Renault 5, Renault 4 va folosi noua platformă AmpR Small a mărcii, care este o dezvoltare a ceea ce se numea CMF-BEV înainte - o arhitectură exclusivă pentru mașinile electrice.

Renault 5 are două opțiuni de baterii: 52kWh și 40kWh, cu o autonomie de 186 și respectiv 249 de kilometri (estimată). Aceste opțiuni de baterie sunt foarte probabil să fie aceleași la Renault 4, deoarece mașinile vor fi strâns legate sub piele. Deoarece 4 este un pic mai mare și probabil mai greu - mai ales versiunea 4x4 așteptată - cifrele de autonomie vor fi puțin mai mici.

Este posibil ca ambele motoare electrice de 121 CP și 148 CP din R5 să apară în Renault 4, care au 224Nm și 244Nm de cuplu respectiv. Aceasta ar trebui să fie suficientă pentru majoritatea șoferilor, deși ne așteptăm și la o versiune cu tracțiune integrală.

Pentru că mașinile electrice folosesc două motoare în loc de cutii de transfer pentru a realiza acest lucru, versiunea cu 4x4 va avea probabil mai multă putere decât versiunile cu tracțiune față datorită motorului suplimentar pe axa din spate.

Renault continuă să inoveze în domeniul automobilelor electrice, iar noul Renault 4 este o dovadă clară a acestui angajament. Cu un design retro-inspirat și o gamă impresionantă de caracteristici, acesta poate fi mașina electrică ideală pentru mulți șoferi. De la prețul său potențial la specificațiile sale tehnice, acest articol a oferit un rezumat detaliat al a ceea ce putem aștepta de la acest model viitor.

Cu toate acestea, rămâne de văzut cum va fi primită această mașină de către public și cum se va comporta în condiții reale de drum. În orice caz, este clar că Renault 4 este o mașină de urmărit în anii următori.