brand

Noul Renault 5 dezvălui pe internet: Imagini apărute înainte de dezvăluirea de luni de la Salonul Auto de la Geneva

Noul Renault 5 dezvălui pe internet: Imagini apărute înainte de dezvăluirea de luni de la Salonul Auto de la Geneva

După o așteptare îndelungată, designul noului Renault 5 pare să rămână fidel conceptului original care a făcut senzație pe internet în 2021. Acest lucru se bazează pe imaginile oficiale apărute ale mașinii de producție finală care au apărut pe rețelele de socializare înainte de debutul mondial al EV inspirat de retro la Salonul Auto de la Geneva 2024 de luni.

Emblema Renault va ocupa încă un loc de cinste pe partea frontală a modelului de drum, flancată de un set de faruri LED stilizate. Au existat și câteva schimbări, cum ar fi adăugarea unei admisii mari de aer în bara de protecție frontală care ar trebui să ajute la răcirea bateriei și a motorului electric. De asemenea, putem vedea că portul de încărcare va fi amplasat aproape de aripile roții din față, la fel ca la fratele său mai mare, Renault Megane E-Tech.

Se pare că R5 de producție va avea și o mânere de ușă convenționale pentru cei din față, în loc de cele pop-out pe care le-am văzut pe concept, dar respectă un set de mânere ascunse ascunse în stâlpul C, asemănătoare celor de pe Clio supermini cu motor pe benzină.

În spate, mașina sportivează un set de lumini verticale și o bara de protecție din plastic mare inspirată de concept. În loc de o bară de lumină, însă, lumina din spate a R5 de drum va fi legată cu o bară orizontală neagră care traversează capacul portbagajului.

Noul Renault 5 dezvălui pe internet: Imagini apărute înainte de dezvăluirea de luni de la Salonul Auto de la Geneva

Un element foarte curios pe care Renault l-a dezvăluit deja în imaginile teaser ale Renault 5 este indicatorul de încărcare externă amplasat pe partea de sus a capotei. Referindu-se la ventilul capotei original R5, acest nou panou grafic va afișa extern starea actuală de încărcare a mașinii atunci când este conectată, aprinzând aceeași grafică "5" care formează emblema mașinii.

Lumina de coadă verticală stivuite reprezintă un alt punct de atracție al exteriorului, cu benzi de lumină interioare orizontale care vor ajuta la oferirea unei apariții distinctive de noapte. Luminile nu se află sub o lentilă sau acoperire tipică, cu o lamelă verticală la margine care acționează ca un aripioară pentru a netezi fluxul de aer în timp ce se desprinde de partea corpului mașinii.

Aceste imagini scurse confirmă de asemenea că o versiune a vopselei galbene care atrage atenția a conceptului original va fi prezentată ca una dintre culorile de lansare disponibile, probabil alăturată de alte nuanțe luminoase de albastru și verde, așa cum sugerează alte imagini teaser.

Imaginea interioară scursă ne oferă prima noastră privire clară asupra cabinei cu temă retro a Renault 5. Ecranul infotainment mare alimentat de Google domină, dar dedesubt, ventilațiile de aer fac referire la designul original Renault 5. Țesătura de pe scaune și inserțiile de uși preia culoarea exteriorului, în timp ce volanul primește o serie de controale funcționale împreună cu un buton de pornire.

Toate aceste detalii noi se alătură ceea ce știm deja despre noul Renaul 5, inclusiv faptul că se va lansa cu un pachet de baterii de 52 kWh care alimentează un e-motor montat în față care este capabil de până la 400 de kilometri pe o încărcare. Acesta va fi pe platforma AmpR Small, cunoscută anterior sub numele de CMP-B EV, și va prezenta suspensia spate multi-link de înaltă specificație ca standard. Noul R5 va măsura doar 3,92 metri - aproximativ aceeași lungime ca noul MINI Cooper cu care se va confrunta.