brand

Skoda Enyaq RS debutează cu mai multă putere și o autonomie mai bună

Skoda Enyaq RS debutează cu mai multă putere și o autonomie mai bună

Sincer, nu ne-am dori să ne aflăm printre primii care au adoptat Enyaq Coupe RS, deoarece Skoda îmbunătățește acum SUV-ul electric de înaltă performanță. Asta îl face să aibă mai puțin de doi ani, fiind dezvăluit în ianuarie 2022. Varianta cu formă convențională este chiar mai nouă, având în vedere că marca cehă a introdus Enyaq RS în octombrie 2022. Avansând rapid până în octombrie 2023, duo-ul dinamic primește două îmbunătățiri esențiale - mai multă putere și autonomie suplimentară.

Modelul din 2024 a aterizat oficial în Marea Britanie cu un salt substanțial de putere de 40 de cai putere. Cele două motoare produc acum o putere combinată de 335 CP, ceea ce face ca mașina de serie deja cea mai puternică a Skoda să fie și mai puternică, eclipsând viitorul Superb 2024 de 261 CP. Datorită pumnului electric nou câștigat, cursa de la 0 la 100 km/h durează cinci secunde și jumătate, adică cu o secundă mai repede decât înainte.

Puterea suplimentară vine de obicei în detrimentul autonomiei, dar nu este cazul aici, deoarece 2024 Enyaq este mai eficient decât predecesorul său. Motoarele electrice au fost recalibrate și există un nou software de gestionare a energiei pentru a debloca 15 mile de autonomie suplimentară pentru RS obișnuit, pentru un total general de 541 de kilometri. Optați pentru "coupe" și veți obține 26 de kilometri în plus, deci 547 de kilometri de autonomie WLTP.

Veștile continuă să fie din ce în ce mai bune, deoarece Skoda mărește, de asemenea, încărcarea în curent continuu de la 135 kW la 175 kW, ceea ce va reduce cu opt minute timpul necesar pentru a încărca bateria de la 10 la 80%. Sarcina este acum îndeplinită în aproximativ 28 de minute.

În altă parte, anul de fabricație 2024 vine împreună cu revizuiri ale graficii utilizate de instrumentarul de bord digital, de head-up display și de sistemul de infotainment. La începutul acestui an, Enyaq a câștigat un nivel de echipare Laurin & Klement orientat spre lux.

Este demn de remarcat faptul că Skoda a prezentat deja cea de-a doua generație Enyaq pentru o lansare în 2025, când fratele său mai elegant, cu o linie de acoperiș înclinată, va ajunge și el pe piață.