brand

Renault Scenic E-Tech este "Mașina Anului 2024"

Renault Scenic E-Tech este "Mașina Anului 2024"

Renault Scenic E-Tech, o mașină de familie 100% electrică, a câștigat recent prestigiosul premiu "Mașina Anului 2024", surclasând concurența acerbă din partea BMW și Peugeot.

Acest titlu de prestigiu este acordat în fiecare an de un juriu format din 59 de jurnaliști auto din 22 de țări europene. În 2024, Renault Scenic E-Tech a înregistrat un total de 329 de puncte, surclasând astfel modelele BMW Seria 5 și Peugeot 3008, care s-au clasat pe locurile doi și trei, respectiv.

Premiul a fost decernat la deschiderea Salonului Auto de la Geneva, un eveniment de marcă în lumea auto care a revenit pe scena internațională după o absență de patru ani. În cadrul aceleiași ceremonii, au fost premiate și alte modele de mașini, printre care BYD Seal, Kia EV9, Toyota C-HR și Volvo EX30.

Piața mașinilor de familie pur electrice este încă în plină expansiune, având în vedere dificultățile tehnice asociate cu combinarea dimensiunilor generoase ale acestor vehicule cu necesitățile energetice impuse de un motor complet electric.

Însă, Renault Scenic E-Tech pare să aibă toate atuurile pentru a concura cu succes pe acest segment. Modelul francez oferă o autonomie de până la 610 km cu bateria sa electrică de mare capacitate, la un preț de pornire de 39.990 de euro în Franța. Aceste caracteristici îl plasează în competiție directă cu Tesla Model Y, atât în ceea ce privește prețul, cât și autonomia.

Titlul de "Mașina Anului" reprezintă o validare a strategiei adoptate de Renault. Fabrice Cambolive, CEO Renault, a declarat: "Câștigarea prestigiosului premiu 'Mașina Anului' este o mare sursă de mândrie pentru toată echipa Renault. Această recunoaștere demonstrează că am făcut alegerile corecte: o autonomie record, un spațiu generos și primitor, toate cu un impact minim asupra mediului!"

Scenic E-Tech beneficiază de tehnologii avansate precum sistemul OpenR Link cu Google integrat și acoperișul panoramic Solarbay, care îmbunătățesc experiența la volan și fac din această mașină o alegere excelentă pentru piața europeană a vehiculelor electrice.

După o absență de patru ani cauzată în principal de pandemia de COVID-19, Salonul Auto de la Geneva a revenit în forță în 2024, marcând o sută de ani de existență. În același timp, s-au împlinit 60 de ani de când se acordă premiul "Mașina Anului", ceremonie care a avut loc în prima zi a salonului.

La eveniment au participat numeroși producători auto și s-au prezentat 15 premiere mondiale și europene. Printre expozanți s-au numărat și producătorul chinez de mașini BYD și Formula 1 Merchandising. Salonul Auto de la Geneva a fost deschis publicului în perioada 27 februarie - 3 martie 2024, la Palexpo, Geneva, Elveția.

Câștigarea prestigiosului premiu "Mașina Anului 2024" de către Renault Scenic E-Tech subliniază eforturile constante ale producătorilor auto de a dezvolta mașini de familie electrice fiabile și performante. Având în vedere tendința pieței auto spre o mobilitate mai sustenabilă, este de așteptat ca acest segment să continue să se dezvolte în anii următori. Între timp, Renault Scenic E-Tech a stabilit un standard înalt, care va servi ca referință pentru viitoarele modele de mașini de familie electrice.