brand

Renault Scenic E-Tech EV a fost surprins în premieră la test

Renault Scenic E-Tech EV a fost surprins în premieră la test

Renault Scenic revine în Europa sub formă de EV pentru viitorul model E-Tech. Aceste fotografii spion ne oferă o primă privire asupra dezvoltării modelului.

Echipa de ingineri de la Renault acoperă acest exterior cu un înveliș de camuflaj și folosește panouri de blocuri pentru a distorsiona și mai mult aspectul caroseriei. Scenic E-Tech are un nas neted, cu o intrare trapezoidală în partea inferioară a feței vehiculului. Farurile sunt subțiri și mărginesc capota.

În profil, Scenic E-Tech își pune în evidență supraînălțările scurte de la ambele capete. Stâlpul C este înclinat, ceea ce împiedică ca partea din spate să pară prea cutie. Un spoiler atârnă deasupra geamului din spate.

Camuflajul gros ascunde multe detalii în partea din spate. Lămpile spate sunt abia vizibile.

Stilul lui Scenic E-Tech amintește de conceptul Renault Scenic Vision din 2022 (galeria de mai jos). Mașina de prezentare are pliuri mai ascuțite decât ceea ce este vizibil pe vehicul în aceste fotografii spion. În timp ce modelele Scenic anterioare se încadrau în segmentul MPV din Europa, conceptul arăta mai degrabă ca un crossover.

Conceptul folosea motorul electric de 215 cai putere de la Megane E-Tech și avea o baterie de 40 de kilowați-oră. În plus, sub podea se afla o celulă de combustie cu hidrogen de 16 kW pentru încărcarea bateriei de propulsie.

La momentul respectiv, Renault a declarat că o versiune de serie a conceptului Scenic Vision va fi lansată în 2024. Aceasta ar fi mers pe platforma CMF-EV și probabil că ar fi renunțat la prelungitorul de autonomie cu hidrogen. Toate semnele indică faptul că acel vehicul este ceea ce vedem în aceste noi fotografii spion.

Renault a renunțat la Scenic în 2022, după ce modelul a suferit din cauza scăderii vânzărilor. De asemenea, segmentul MPV din Europa își pierdea popularitatea, în timp ce crossoverele deveneau mai la modă.

Renault a introdus modelul Scenic în 1996. Modelul din prima generație s-a dovedit a fi un succes, cu peste 2,8 milioane de livrări în timpul producției. Compania a realizat chiar și Scenic RX4, cu aspect excentric, cu o suspensie înălțată și o placare suplimentară a caroseriei.