brand

Primele imagini cu Renault Rafale Coupe 2024

Primele imagini cu Renault Rafale Coupe 2024

Cu Arkana (cunoscut și sub numele de Megane Conquest pe unele piețe), lansat în 2019, Renault a fost printre primii producători de automobile mainstream care au sărit în trenul coupe-SUV. Acesta primește un frate mai mare, deoarece marca franceză a anunțat că un nou model din segmentul D va încerca, de asemenea, să combine un coupe și un SUV pentru a crea un vehicul înalt și zvelt. Contrar rapoartelor care speculau că ar urma să reînvie porecla "Avantime", acesta se va numi "Rafale".

Monikerul a mai fost folosit înainte, dar nu pe o mașină. În 1934, la un an după ce compania cu logo-ul cu diamante a cumpărat compania de avioane Caudron, compania nou înființată Caudron-Renault a redenumit avionul de curse C460 "Rafale", după un vânt notabil. Din punct de vedere tehnic, plăcuța de identificare este deja folosită, deoarece Megane E-Tech Electric poate fi vopsit în culoarea Rafale Grey.

Renault nu intră în detalii despre noul venit, spunând doar că se va baza pe platforma CMF-CD și va fi propulsat de motoare hibride. Logica ne spune că este puternic legat de noul Espace, care acum este mai degrabă un SUV decât un monovolum. Având în vedere linia înclinată a acoperișului, ar putea pierde al treilea rând pentru a sacrifica caracterul practic de dragul unui profil mai elegant.

Nu vă așteptați ca Rafale 2024 să primească un motor diesel, deoarece Renault renunță treptat la mașinile care ard petrol. Espace poate fi avut cu un motor pe benzină turbo de 1,2 litri, cu trei cilindri, care produce 130 de cai putere (96 de kilowați) și un cuplu de 205 Newton-metri (151 de lire-picior). Motorul ICE funcționează cu două motoare electrice, o unitate principală care furnizează 70 CP (50 kW) și 205 Nm (151 lb-ft), împreună cu un generator secundar de pornire bun pentru 25 CP și 50 Nm (37 lb-ft).

Acesta se va situa deasupra lui Arkana și va completa gama, potrivit Renault. Premiera mondială este programată să aibă loc pe 18 iunie, în cadrul celei de-a 54-a ediții a Salonului Aeronautic de la Paris, în Le Bourget, o comună din suburbiile nord-estice ale Parisului.