brand

Renault Rafale 2024: Un SUV Coupe elegant și performant

Renault Rafale 2024: Un SUV Coupe elegant și performant

Renault a lansat modelul său emblematic, Rafale, un SUV coupe care îmbină eleganța și performanța. Inspirat de lumea aviației, atât prin numele său preluat de la un avion de curse din anii `30, cât și prin debutul său la Salonul Aeronautic de la Paris, Rafale reprezintă ultima expresie a designului și tehnologiei Renault. Acest SUV coupe este înrudit din punct de vedere mecanic cu modelele Austral și Espace, și va fi disponibil exclusiv cu propulsoare hibride E-Tech.

Deși Rafale împărtășește platforma CMF-CD cu modelele Austral și Espace, acesta se remarcă prin apariția sa distinctivă, cu panouri de caroserie unice. În partea frontală, acesta prezintă lumini de zi în formă de săgeată, însoțite de faruri cu tehnologie LED în stil Peugeot. Grila, amplasată sub linia ascuțită a capotei, are un design aerodinamic, optimizând fluxul de aer și direcționând majoritatea răcirii către prizele amplasate în partea inferioară a bara de protecție.

La o primă vedere, Rafale surprinde prin profilul său conservator, caracterizat de aripioare proeminate, ornamente negre lucioase și linii ascuțite în partea inferioară a portierelor. Elementul distinctiv al acestui SUV coupe este acoperișul înclinat, care îi conferă silueta inconfundabilă. În partea din spate, Renault a adoptat o abordare unică, cu stopuri în formă de Y montate în partea superioară, un spoiler integrat pe hayon, un spoiler de acoperiș proeminent și o bara spate elegantă care ascunde evacuarea, pentru un aspect curat.

Renault Rafale 2024: Un SUV Coupe elegant și performant

La interior, tabloul de bord și cockpit-ul digital sunt preluate de la modelele Austral și Espace. Acest lucru înseamnă că Rafale dispune de un afișaj digital de 12.3 inch pentru instrumentar, însoțit de un ecran tactil de 12 inch pentru sistemul de infotainment OpenR, și un head-up display opțional de 9.3 inch.

Rafale este echipat cu un sistem hibrid care combină un motor cu trei cilindri supraalimentat cu două motoare electrice. Unitatea de 1.2 litri pe benzină produce 130 CP și 205 Nm de cuplu, în timp ce motorul electric principal are o putere de 70 CP și 205 Nm de cuplu. Motorul electric secundar este un generator de pornire cu o putere de 34 CP și 50 Nm de cuplu. Împreună, Renault promovează o putere totală de 200 CP pentru a reflecta performanțele modelului Espace.

Pe viitor, Rafale va primi și o variantă plug-in hybridă dezvoltată recent, care va oferi 300 CP și tracțiune integrală prin instalarea unui motor electric pe puntea spate. De asemenea, va beneficia de îmbunătățiri ale direcției spate pentru o aderență și o stabilitate superioare, precum și de o configurație specifică a șasiului.

Renault Rafale este un SUV coupe care impresionează prin designul său distinctiv inspirat de aviație, tehnologia avansată și performanțele hibride. Cu o gamă de caracteristici premium și o atenție deosebită pentru detalii, acest model se adresează celor care caută un SUV elegant și performant. Cu siguranță, Renault Rafale va atrage atenția pasionaților de mașini care apreciază inovația și designul avangardist.

Pentru mai multe informații despre Renault Rafale și alte noutăți din industria auto, vă invităm să urmăriți blog-ul nostru.