brand

Range Rover Sport SV 2024: noul model de lux cu 626 CP al britanicilor

Range Rover Sport SV 2024: noul model de lux cu 626 CP al britanicilor

Noul Range Rover Sport SV 2024 este o capodoperă de inginerie și design, care combină performanțele de top cu luxul și tehnologia avansată. Cu o putere impresionantă de 626 CP și jante din fibră de carbon de 23 inch, acest SUV de înaltă performanță este gata să cucerească inimile pasionaților de automobile și să rivalizeze cu cele mai bune modele de pe piață.

Noul Range Rover Sport SV renunță la motorul V8 supraalimentat de 5.0 litri dezvoltat de Jaguar Land Rover, în favoarea unui motor V8 twin-turbo de 4.4 litri cu tehnologie mild-hybrid împrumutat de la BMW. Acest motor impresionant generează 626 CP și 590 lb-ft (800 Nm) de cuplu, cu 59 CP și 74 lb-ft (100 Nm) mai mult decât înainte.

Cu modul Dynamic Launch Mode activat, cuplul motorului ajunge la 551 lb-ft (750 Nm). Acest Range Rover Sport SV este cel mai puternic model Range Rover produs până acum și are nevoie de numai 3,6 secunde pentru a atinge 60 mph (96 km/h), având o viteză maximă de 180 mph (290 km/h). Aceste cifre impresionante de performanță sunt cu atât mai remarcabile când luăm în considerare greutatea considerabilă a SUV-ului, care este de 2.560 kg (5.644 lb).

Una dintre inovațiile pe care le aduce noul Range Rover Sport SV este opțiunea de jante din fibră de carbon de 23 inch. Aceste jante ușurează mașina cu 36 kg (80 lb), reducând astfel greutatea totală. În plus, modelul SV este primul Range Rover care dispune de frâne opționale din carbon-ceramic (Brembo), care elimină alte 34 kg (75 lb) comparativ cu frânele standard din fier. Având în vedere și capota din fibră de carbon, economia totală de greutate ajunge la 76 kg (168 lb).

SUV-ul de înaltă performanță este echipat cu anvelope Michelin Pilot Sport All Season 4, cu dimensiuni de 285/40 R23 în față și 305/35 R23 în spate. Modul Dynamic standard a fost îmbunătățit cu noul mod SV, care coboară mașina cu încă 15 mm (0,6 inch) și optimizează răspunsul la accelerație, direcția și viteza de reacție a transmisiei automate în opt trepte.

Range Rover Sport SV 2024: noul model de lux cu 626 CP al britanicilor

Unul dintre aspectele inovatoare ale noului Range Rover Sport SV se găsește în interiorul său luxos, unde scaunele din față au transductoare încorporate. Acestea vibrează în funcție de muzica redată prin sistemul audio Meridian cu 29 de difuzoare și 1430 W, permițând șoferului și pasagerului din față să "simtă" muzica. Aceste scaune, numite Body and Soul Seats (BASS), vin la pachet cu un program de wellness care te ajută să te relaxezi, datorită celor șase melodii dezvoltate special în acest scop (Poise, Soothe, Serene, Cool, Tonic, Glow).

În primul an de producție, Land Rover va vinde noul Range Rover Sport SV exclusiv în varianta Edition One, care este "disponibilă numai pentru clienții selectați, prin invitație". Această ediție limitată vine cu echipamente suplimentare și finisaje speciale, care vor satisface chiar și cele mai pretențioase gusturi.

Noul Range Rover Sport SV 2024 reprezintă un echilibru perfect între performanță, lux și tehnologie. Cu un motor puternic și eficient, jante din fibră de carbon de 23 inch, anvelope Michelin Pilot Sport All Season 4 și un interior de înaltă calitate, acest SUV de înaltă performanță este gata să-și facă loc pe piața auto și să concureze cu cele mai bune modele de la Bentley, BMW și Lamborghini.

Range Rover Sport SV 2024 este o combinație excelentă de performanță, lux și tehnologie, care va cuceri inimile pasionaților de automobile și va rivaliza cu cele mai bune modele de pe piață. Cu un motor puternic de 626 CP, jante din fibră de carbon de 23 inch și un interior luxos, acest SUV de înaltă performanță va fi cu siguranță o alegere populară pentru cei care-și doresc o mașină care să ofere atât performanță, cât și rafinament.