brand

Cel mai luxos Land Rover: Range Rover electric 2024

Cel mai luxos Land Rover: Range Rover electric 2024

Noul Range Rover Electric este programat să fie disponibil pentru vânzare în 2024, iar imaginea noastră exclusivă vă oferă o previzualizare a potențialului său estetic.

Land Rover a dezvăluit o serie de imagini teaser și câteva informații preliminare despre viitorul său flagship electric, Range Rover. Se conturează ca a fi cea mai luxoasă versiune a iconicului 4x4 al brandului, fără a compromite performanțele existente ale automobilului, pe drum sau off-road.

În total, au fost publicate până acum cinci imagini, prezentând detalii ale caroseriei și grila, precum și capacele unice pentru jantele de aliaj marcate EV. Un scurt videoclip a însoțit imaginile, dezvăluind că proprietarii noului Range Rover zero-emisii nu vor fi nevoiți să deschidă manual portul de încărcare; în schimb, ușa operată electric se deplasează de la dreapta la stânga pentru a dezvălui conectorul CCS al automobilului și indicatoarele de încărcare.

Citat din Thomas Müller, Directorul Executiv pentru Inginerie de Produs la JLR: "Ne îndreptăm spre crearea celui mai silențios și mai rafinat Range Rover de până acum. Ingredientele care stau la baza succesului Range Rover rămân neschimbate - acum cu zero emisii."

Producătorul afirmă că Range Rover Electric va "oferi o performanță comparabilă cu un V8 de top" când va fi lansat în 2024. Singurele alte detalii tehnice dezvăluite până acum se referă la arhitectura electrică de 800 de volți a automobilului - similară cu sistemul utilizat în Porsche Taycan.

Noul vehicul va putea să performeze excelent și off-road, așa cum ar trebui să facă orice produs Land Rover. Compania spune că regimul de testare a automobilului îl va supune "unuia dintre cele mai riguroase programe de semnare a ingineriei vreodată - pentru a confirma capacitatea care acoperă temperaturi extreme, toate condițiile și fiecare teren". Land Rover spune că Range Rover EV va putea să vadă la adâncimi de până la 850mm - la fel ca un Defender de generație curentă cu suspensie pe arcuri.

Alături de aceste cinci imagini și informații preliminare, Land Rover a confirmat că acum este deschisă lista de așteptare pentru automobil, deși precomenzile nu vor începe decât în 2024.

Geraldine Ingham, Directorul General pentru Range Rover, a declarat: "De când a fost lansat în 2021, ultima generație Range Rover a stabilit un nou standard pentru dorința. Pe plan global, înregistram cele mai înalte niveluri de cerere a clienților din istoria noastră de 53 de ani. Datorită acestui succes fără precedent, acum deschidem lista oficială de așteptare pentru oportunitatea de a fi printre primii care plasează o precomandă pentru cel mai așteptat Range Rover din ultimii ani."

Range Rover oferă acum un sistem de asigurare în casă pentru a lupta împotriva temerilor de furt. Marca deținută de JLR continuă bătălia împotriva valului de infracțiuni auto care vizează mașinile de lux.