brand

Primele imagini cu noul Peugeot E-5008 dezvăluie un spațiu interior generos și o mulțime de ecrane

Primele imagini cu noul Peugeot E-5008 dezvăluie un spațiu interior generos și o mulțime de ecrane

Răspunsul Franței la Kia EV9 este aproape aici, deoarece Peugeot a anunțat că va dezvălui noul electric E-5008 cu șapte scaune SUV în martie, oferindu-ne un mic indiciu despre interiorul său plin de ecrane.

În interior, E-5008 prezintă cea mai recentă evoluție a conceptului i-Cockpit de la Peugeot, cu afișajul său plutitor de 21 de inci în înaltă definiție care combină atât panoul de instrumente, cât și ecranul tactil central al sistemului de infotainment într-un singur panou ușor curbat.

Tabloul de bord al E-5008 are un alt ecran care oferă butoane de comandă rapide personalizabile, sau „i-Toggles”, așa cum le numește Peugeot. Acestea oferă acces rapid la până la 10 dintre funcțiile cel mai des utilizate de către șofer, cum ar fi pornirea navigației către destinațiile obișnuite, apelarea unui contact specific sau setarea aerului condiționat la temperatura ideală.

Ca parte a setării i-Cockpit și ca toate Peugeot-urile moderne, E-5008 are un volan relativ mic peste care se presupune că trebuie să te uiți pentru a vedea ceasurile de bord. Noul design al volanului pătrat include și comenzi sensibile la atingere.

Acestea sunt toate elementele găsite în fratele mai mic al E-5008, recent lansatul Peugeot E-3008. Cu toate acestea, E-5008 se va diferenția oferind locuri pentru până la șapte persoane, cu Peugeot susținând că va oferi „niveluri generoase de spațiu interior” și „acces ușor la scaunele confortabile din al treilea rând”.

Am văzut deja un prototip camuflat al Peugeot E-5008 în acțiune. Se pare că SUV-ul mare va prelua mai multe elemente de design de la E-3008, dar pentru a asigura mai mult spațiu în cabină, E-5008 are o formă mai tradițională de SUV în comparație cu fratele său cu aspect de coupe-SUV.

La fel ca 3008, E-5008 va utiliza și noua platformă STLA Medium și ar trebui să fie disponibil cu aceleași configurații de baterii și motoare. Acest lucru înseamnă că mașinile de bază vor avea o baterie de 79kWh și aproximativ 482 de kilometri de autonomie, în timp ce cele echipate cu bateria de 98kWh ar putea depăși bariera de 645 de kilometri.

Majoritatea vor utiliza un singur motor electric care acționează roțile din față, dar probabil că va fi oferită o configurație cu două motoare cu tracțiune integrală și 315 CP pe variantele de vârf de gamă.

Cu toate acestea, platforma STLA Medium permite și sisteme de propulsie full-hybrid și plug-in hybrid, care ar trebui să ajungă și în generația următoare de 5008. Vom ști sigur atunci când mașina va fi dezvăluită în totalitate în următoarele săptămâni.

Cu o abundență de scaune și ecrane, noul Peugeot E-5008 promite să fie un SUV electric cu 7 locuri care îmbină confortul, tehnologia de vârf și stilul elegant. Mai multe detalii vor fi dezvăluite în martie, dar până atunci, putem spune cu siguranță că acest SUV va face valuri în segmentul său.