brand

Cum să cumperi în siguranță o mașină de import

Cum să cumperi în siguranță o mașină de import

Audi a anunțat lansarea noului său model electric, Audi A6 e-tron, care va fi dezvăluit în această vară. Acesta va fi primul sedan complet electric al mărcii și va concura direct cu rivalii săi, BMW i5 și Mercedes EQE. Noul Audi A6 e-tron se bazează pe platforma PPE (Premium Platform Electric), dezvoltată în colaborare cu Porsche, și va împărtăși unele caracteristici cu SUV-ul electric Audi Q6 e-tron și cu Porsche Macan electric.

Noul Audi A6 e-tron va împrumuta elemente de design de la conceptul prezentat la Salonul Auto de la Shanghai din 2021. Fața va avea faruri împărțite și o grilă frontală în formă trapezoidală, specifică mărcii Audi. Silueta mașinii va fi influențată de forma coupe-ului, cu o linie a acoperișului înclinată și o portbagaj fastback. La partea din spate, se așteaptă ca Audi A6 e-tron să aibă un bar de lumină full-width și un difuzor mare, care să amintească de conceptul prezentat anterior.

Audi A6 e-tron va fi echipat cu o baterie de 100 kWh și va oferi o autonomie estimată de peste 644 de kilometri cu o singură încărcare. Modelul va beneficia de propulsie integrală datorită celor două motoare electrice, care vor asigura o accelerație rapidă și o tracțiune excelentă. Audi a declarat că modelele de vârf vor putea atinge viteza de 0-100 km/h în mai puțin de patru secunde, în timp ce modelele de bază vor atinge aceeași viteză în mai puțin de șapte secunde.

Audi A6 e-tron va fi construit pe platforma PPE, care a fost dezvoltată în colaborare cu Porsche. Această platformă permite o arhitectură electrică de 800 volți și o viteză maximă de încărcare de 270 kW. De asemenea, platforma PPE permite o distribuție optimă a greutății și un spațiu interior mai generos, datorită suspensiei pneumatice adaptive și a designului cu podea plată.

Noul Audi A6 e-tron promite să fie o mașină electrică de înaltă performanță, cu un design atractiv și o autonomie impresionantă. Cu rivali puternici precum BMW i5 și Mercedes EQE, se anunță o competiție acerbă pe piața sedanurilor electrice de lux. Cu tehnologia avansată și designul elegant, Audi A6 e-tron are potențialul de a atrage atenția consumatorilor interesați de mașini electrice de top.