brand

Răspunsul Stellantis în lupta pentru o mașină electrică sub 25.000 de euro - Panda electric

Răspunsul Stellantis în lupta pentru o mașină electrică sub 25.000 de euro - Panda electric

Stellantis plănuiește să adauge un al doilea vehicul complet electric cu preț mai mic în portofoliul său pentru a concura cu Renault și cu producătorii auto chinezi, în timp ce consumatorii caută vehicule electrice mai accesibile.

Noul EV - un model inspirat de Fiat Panda, fără niciun fel de dotări, cu un preț mai mic de 25.000 de euro - va fi prezentat în iulie 2024 pentru a se confrunta cu Dacia Spring de la Renault, a declarat într-un interviu directorul general al mărcii Fiat, Olivier Francois.

"Există o nevoie reală de mașini electrice mai accesibile", a spus Francois.

Stellantis, compania-mamă a Fiat, intenționează, de asemenea, să înceapă să vândă la începutul anului viitor un automobil de oraș complet electric al mărcii sale franceze Citroen cu un preț sub 25.000 de euro.

Această mașină, un e-C3, va fi fabricată în Slovacia pentru a menține costurile la un nivel scăzut și pentru a concura mai bine cu Spring, care este construit în China pentru marca Dacia, marca low-cost a Renault, și cu viitorul Renault 5 complet electric fabricat în Franța.

Planul vine în contextul în care producătorii auto se luptă pentru a păstra cumpărătorii de pe piața de masă, care și-au văzut puterea de cumpărare diminuată de inflație. Iar odată cu intrarea pe piața europeană a mărcilor chinezești, presiunea de a livra vehicule electrice accesibile este în creștere.

Pentru noul Panda electric, "este foarte probabil să existe sinergii" cu platforma utilizată pentru noul Citroen e-C3, a declarat Francois.