brand

Noul Renault 4 va deveni 4x4 pentru a se distinge în clasa SUV-urilor mici EV

Noul Renault 4 va deveni 4x4 pentru a se distinge în clasa SUV-urilor mici EV

Vittorio d`Arienzo, șeful diviziei AmpR Small, a menționat că designul a fost necesar pentru acomodarea bateriilor mai mari ale modelului 5, care ar fi interferat cu o configurație mai ieftină cu bară de torsiune.

"Platforma este pregătită pentru tracțiune integrală și da, am lua în considerare acest lucru în viitor.", a declarat Vittorio d'Arienzo pentru Auto Express.

Frédéric Morelle, responsabilul ingineresc pentru proiectul modelului 5, a adăugat că modelul 4 va folosi aceeași platformă ca modelul 5, dar modelul 4 necesită un ax spate multi-link pentru a obține un USP specific. Aceasta ar putea fi doar o deplasare suplimentară a roții și o mai bună capacitate pe drumuri accidentate, dar este mult mai probabil să fie tracțiune integrală.

O versiune 4x4 a modelului 4 ar putea profita de experiența originală a mașinii în competițiile de motorsport, deoarece a fost introdusă o versiune cu tracțiune integrală, numită 4 Sinpar, într-un număr de raiduri de raliu Dakar. De asemenea, acest lucru i-ar oferi o poziționare distinctă comparativ cu modelul 5 și ar consolida imaginea robustă a concept car-ului 4Ever Trophy, dezvăluit în cadrul Salonului Auto de la Paris din 2022. Teconologia de tracțiune integrală ar oferi Renault un model cu puțini rivali evidenți, deoarece toate SUV-urile electrice mici lansate până în prezent au fost cu tracțiune pe două roți.

Noul Renault 4 promite să aducă o serie de inovații interesante în clasa SUV-urilor mici electrice. Cu tracțiunea integrală ca posibil USP și cu o imagine robustă construită în jurul conceptului 4Ever Trophy, acest model are toate șansele să devină un adevărat competitor pe piața de automobile electrice. În plus, cu tehnologia de tracțiune integrală, Renault ar putea avea un model cu puțini rivali evidenți în clasa de SUV-uri electrice mici. Abia așteptăm să vedem cum se va descurca acest model pe piață și cum va fi primit de către public.