brand

Noul Mercedes EQB facelift 2023 primește tehnologie actualizată

Noul Mercedes EQB facelift 2023 primește tehnologie actualizată

Am asistat la lansarea modelului complet electric EQB în 2021 pentru a sta alături de vărul său GLB cu motor cu combustie internă, dar Mercedes s-a grăbit să ofere un refresh la jumătatea ciclului de viață pentru EV-ul său cu șapte locuri, iar acum a fost dezvăluit în întregime.

Mercedes a revizuit, de asemenea, EQA în această săptămână, evidențiind dorința firmei germane de a-și menține proaspete ofertele complet electrice înainte de o reorganizare completă care va aduce noi platforme și modele începând cu 2024, cu un nou EV de mărimea CLA.

În ceea ce privește EQB, putem vedea că sosește cu un nou aspect rezervat, care nu diferă drastic față de modelul anterior. Spre deosebire de SUV-urile EQE și EQS, EQB nu este o mașină electrică personalizată, construită de la zero. Acesta este așezat pe platforma MFA2 - o arhitectură care stă la baza și a mașinilor cu motoare cu combustie internă, cum ar fi GLB - care va primi, de asemenea, un facelift în 2023.

Partea frontală a modelului EQB arată în linii mari asemănătoare cu cea anterioară, deși există un nou design de grilă falsă pentru a se potrivi cu bara de lumini pe toată lățimea, iar grupul optic spate a fost și el modificat.

Noul Mercedes EQB facelift 2023 primește tehnologie actualizată

La interior, există volanul Mercedes de ultimă generație, renunțând la comutatoarele fizice ale mașinii vechi pentru comenzi sensibile la atingere. Finisajele din lemn de tei și un "model Mercedes" retroiluminat sunt, de asemenea, noi pentru EQB. La fel ca și EQA reînnoit, EQB primește cel mai recent sistem de infotainment MBUX al producătorului german, care se regăsește pe ecranul său dublu, în timp ce a fost introdusă o nouă iterație a asistentului vocal Mercedes și sisteme revizuite de asistență la condus, cum ar fi asistența la menținerea benzii de rulare.

Un USP cheie pentru EQB a fost capacitatea sa de șapte locuri, iar acest lucru rămâne și în cazul mașinii actualizate - ceea ce o face un rival pentru Tesla Model X și noul Volkswagen ID.Buzz LWB.

Mercedes a reușit să stoarcă 39 de kilometri în plus de la modelul EQA actualizat în versiunea 250+, dar cifrele privind autonomia nu au fost încă dezvăluite pentru EQB. Autonomia maximă este în prezent de 408 de kilometri pentru EQB cu ajutorul bateriei sale de 66,5 kWh.