brand

Noul Mercedes EQA facelift 2023 a fost dezvăluit

Noul Mercedes EQA facelift 2023 a fost dezvăluit

Mercedes a actualizat SUV-ul de mici dimensiuni EQA pentru a-l menține competitiv în fața unei serii de rivali talentați și complet electrici.

În competiție cu modele precum noul BMW iX1, Volvo XC40 Recharge și Hyundai Kona Electric, Mercedes a îmbunătățit lista de echipamente standard și tehnologia de la bord pentru EV-ul său de bază. Autonomia a crescut și ea, iar la exterior, EQA primește câteva modificări de design pentru a-l ajuta să se diferențieze de vechea mașină.

EQA este printre noi din 2021, așa că acest nou facelift vine destul de curând în durata sa de viață. Mercedes spune că noul EQA va putea fi comandat de la sfârșitul anului 2023, iar primele livrări către clienți vor avea loc la începutul anului viitor.

Partea frontală a noului EQA prezintă un nou aranjament al barei de protecție și al grilei. Blocurile optice s-au schimbat și ele, în timp ce luminile de frână au și ele o nouă semnătură, dar, în general, este o diferențiere ușoară față de modelul anterior.

Noul Mercedes EQA facelift 2023 a fost dezvăluit

Interiorul arată și el destul de asemănător cu cel de dinainte, dar există un nou design al ornamentelor pe partea pasagerului de pe bord și un nou upgrade în ceea ce privește tehnologia de infotainment. Cel mai recent sistem MBUX ajunge pe EQA, iar ecranul central face acum parte din lista de dotări standard a mașinii, fiind disponibile aplicația Mercedes me și noua versiune a asistentului vocal.

La baza modelului EQA se află platforma MFA2, care se află și sub SUV-ul GLA cu motor cu ardere internă de dimensiuni similare. Mercedes investește masiv în noua sa platformă MMA (ca să nu mai vorbim de trei noi platforme EV până în 2025), care va sta la baza unui nou membru entry-level al gamei de modele EQ în 2024.

Mercedes a reușit să obțină o autonomie mai mare de la EQA, cu până la 560 de kilometri disponibili acum în versiunea 250+ (față de 500). Vitezele de încărcare pentru modelul revizuit nu au fost dezvăluite, dar modelul actual atinge maxim 100 kW, ceea ce este puțin dezamăgitor în comparație cu rivali precum Ford Mustang Mach-E și Volvo XC40 cu două motoare Recharge - care oferă până la 150 kW și, respectiv, 200 kW.