brand

Noul SUV Kia EV5 2023 se alătură gamei de mașini complet electrice a mărcii

Noul SUV Kia EV5 2023 se alătură gamei de mașini complet electrice a mărcii

Noul SUV electric Kia EV5 a fost dezvăluit în cadrul Salonului Auto Chengdu 2023 din China. EV5, cu un stil ascuțit, se alătură lui EV6 și EV9 ca al treilea SUV electric din gama producătorului coreean, adresându-se cumpărătorilor de familie, punând accentul pe confort și utilitate.

Din punct de vedere al formei, EV5 cu cinci locuri seamănă cu EV9, mai mare, deși va oferi efectiv o experiență mai practică decât EV6, mai jos și mai elegant.

Am văzut un concept EV5 aproape gata de producție la începutul anului, iar Kia și-a urmat în mod clar planurile de a evolua limbajul de design "Opposites United" - EV5 împărtășind partea frontală mai agresivă a fratelui său mai mare, cu "Tiger Face".

Oferind un profil tradițional de SUV cu două cutii, robustul EV5 are o poziție largă și o linie largă a umerilor, în timp ce Kia spune că stâlpii D împinși înapoi evidențiază "caracterul practic pentru familie" al EV5, oferind mai mult spațiu pentru locurile din spate și portbagaj, contribuind în același timp la creșterea vizibilității. De asemenea, se spune că un spoiler spate extins îmbunătățește eficiența aerodinamică.

"Kia EV5 a fost creat pentru a redefini genul SUV-urilor compacte, cu o formă modelată de filozofia de design unică a Kia "Opposites United"", a declarat Karim Habib, vicepreședinte executiv și șef al Kia Global Design Center. "În fiecare etapă, designerii Kia au colaborat îndeaproape cu colegii lor ingineri pentru a crea o soluție holistică pentru mobilitate durabilă. Ca urmare, EV5 stabilește un nou standard de design, performanță și practicitate, oferind în același timp noi niveluri de plăcere pentru șofer și experiență de utilizare."

Caracteristicile exterioare suplimentare pentru EV5 includ "Signature Star Map Lighting" tridimensională, formată de luminile de circulație pe timp de zi (DRL), în timp ce Kia oferă clienților o gamă de zece culori de vopsea din care să aleagă.

Noul SUV Kia EV5 2023 se alătură gamei de mașini complet electrice a mărcii

Designul interior al modelului EV5 a fost influențat de concluziile cercetărilor efectuate de Kia, conform cărora "gospodăriile milenare privesc acum interiorul SUV-ului lor EV nu doar ca pe un loc în care să stea în siguranță și confortabil atunci când călătoresc de la A la B, ci ca pe o "cameră" suplimentară în care să-și trăiască viața."

În timp ce scaunele pivotante ale conceptului nu au ajuns în varianta finală, Kia spune că EV5 va oferi mai mult spațiu interior decât orice SUV tradițional de dimensiuni medii, în timp ce sistemul de infotainment și aspectul general al habitaclului pare să se inspire din nou din EV9, cu o gamă variată de culori și materiale de finisare.

Iluminarea ambientală variabilă este oferită pe secțiunea frontală a planșei de bord, precum și pe ornamentele ușilor față și spate, cu un total de 64 de opțiuni de culoare. De asemenea, sistemul de iluminare este capabil să se sincronizeze cu modurile de rulare ale EV5, reducând intensitatea luminoasă în condiții de lumină scăzută și alertând șoferul în cazul în care este depășită limita de viteză.

Specificațiile tehnice nu au fost încă făcute publice, dar putem presupune cu siguranță că mașina va fi susținută de platforma electrificată E-GMP de 800 de volți, utilizată pe un număr tot mai mare de Kia și Hyundai personalizate și complet electrice. O baterie cu o capacitate maximă de 77 kWh ar conferi modelului de serie o autonomie de peste 500 km.

Inițial, EV5 va fi lansat în China în cursul acestui an, în timp ce o decizie cu privire la venirea lui EV5 în Marea Britanie ar putea fi dezvăluită la evenimentul EV Day al Kia, programat pentru luna octombrie.