brand

Noul Kia EV3 va fi dezvăluit în vara anului 2024

Noul Kia EV3 va fi dezvăluit în vara anului 2024

Anul trecut, la "Ziua EV" a Kia, am avut parte de o serie de noi concepte de mașini complet electrice - inclusiv Conceptul Kia EV3. Acum putem confirma că Kia EV3 gata de producție va fi dezvăluită în al treilea trimestru al anului 2024.

Anunțul a fost făcut în timpul Zilei Anuale a Investitorilor Kia, care a prezentat detalii suplimentare despre alte vehicule complet electrice precum EV4, EV5 și EV2. EV3 va fi primul din acest grup, urmând după EV6, EV5 și EV9.

La fel ca Conceptul EV9 și Conceptul EV5, acest Concept Kia EV3 este aproape gata de producție. Conceptul EV3 împrumută multe din temele de design angular, de asemenea, văzute pe EV9 și EV5 și interiorul adoptă o abordare minimalistă radicală.

Nu au fost anunțate încă detalii tehnice pentru Kia EV3, dar ar trebui să utilizeze platforma E-GMP a grupului Hyundai-Kia, deja văzută pe EV6. EV6 va beneficia de un refresh la jumătatea vieții în 2024, care ar putea adăuga o baterie de 82kWh la linia sa de produse (aceeași unitate folosită în Hyundai Ioniq 5 facelift). Această baterie ar putea ajunge apoi în EV3, poate alături de bateriile existente de 58kWh și 77.4kWh deja găsite în EV6.

Ne așteptăm la o autonomie electrică maximă de peste 482 de kilometri pentru EV3, iar o selecție de motoare cu un singur motor și motoare cu patru roți motrice cu două motoare sunt, de asemenea, în cărți. O variantă GT axată pe performanță ar putea fi adăugată la o dată ulterioară, deoarece compania și-a reiterat planurile de a continua lansarea variantelor de garnitură GT ale modelelor sale EV la Ziua Investitorilor din 2024. Următorul model GT va fi EV9 GT în ianuarie 2025.

Noul Kia EV3 va fi dezvăluit în vara anului 2024

În ceea ce privește aspectul, Conceptul EV3 respectă cu siguranță limbajul actual de design al Kia. Un SUV de segment C, mașina are dimensiuni apropiate de cele ale unui Kia Sportage, dar cu o poziție mai joasă, agresivă, evidențiată de acele aripi de roată masive.

La față, farurile LED sunt similare cu cele ale EV5, fără banda de-a lungul marginei de vârf a capotei, și nu există de fapt niciun grilaj real de vorbit. Lipsa stâlpilor pictați conferă acoperișului un efect de plutire, iar linia acoperișului coboară spre spate pentru a crea un profil mai sportiv. Benzile de lumină din spate care se îndepărtează către lateral accentuează și mai mult lățimea mașinii.

Interiorul împrumută multe de la Conceptul EV9, cu un volan în formă de oval, o consolă centrală plutitoare, iluminare ambientală, un ecran uriaș dublu așezat pe bord și o dispunere destul de minimală pentru a ajuta la promovarea senzației de spațiu. Prin practicitate suplimentară vine în forma unui scaun de tip bancă la spate care se poate îndoi în sus pentru a stoca elemente mari precum "trotinete și biciclete electrice", conform Kia.

Kia va introduce tehnologia AI pentru a ajuta la îmbunătățirea funcționării zilnice a EV3. Firma spune că tehnologia va debuta pe modelul EV3 și poate ajuta la organizarea lucrurilor precum gestionarea programului, optimizarea rutelor, planificarea călătoriilor, divertismentul și suportul de urgență.