brand

Familia Kia EV se mărește cu nou model EV3 și o berlină EV4 care rivalizează cu Tesla Model 3

Familia Kia EV se mărește cu nou model EV3 și o berlină EV4 care rivalizează cu Tesla Model 3

Grupul Kia, care se extinde rapid, de mașini complet electrice cu sigla EV, va câștiga în curând încă câțiva membri, firma coreeană făcând aluzie la câteva noi dezvăluiri cu ocazia Zilei EV din 12 octombrie.

Imaginea obscură prezintă o linie de cinci modele, cu EV6 GT în extrema stângă, EV9 SUV în extrema dreaptă și noul EV5 în mijloc. Alături de aceste mașini, vor fi dezvăluite două noi EV-uri concept - o berlină fotografiată în stânga EV5 și un crossover care ar trebui să se numească EV3 Concept.

Kia a mai prezentat anterior versiuni concept ale EV5 și EV9 cu puțin timp înainte de lansarea lor, fără ca designul să se schimbe prea mult în tranziția de la versiunea concept la cea de serie. EV3 Concept din imagine va detalia un design exterior aproape gata de producție pentru noul SUV de mici dimensiuni, care ar putea ajunge pe drumurile publice în 2024.

Imaginea teaser sugerează că va veni cu o structură de faruri LED similară cu cea a modelului EV5 - deși fără bara de lumini de-a lungul marginii anterioare a capotei. Kia mai spune că mai multe detalii și specificații despre noul SUV EV5 vor fi dezvăluite la salon.

În ceea ce privește berlina, încă nu am văzut Kia testând această caroserie, deși știm că firma vrea să concureze în toate segmentele importante, așa că un rival pentru Tesla Model 3 nu ar trebui să fie o surpriză prea mare - mai ales dacă luăm în considerare faptul că firma soră Hyundai are acum în rândurile sale Ioniq 6. În ceea ce privește numele, ne așteptăm ca acesta să se numească EV4 Concept.