brand

Nissan va lansa de acum înainte doar mașini electrice în Europa

Nissan va lansa de acum înainte doar mașini electrice în Europa

Nissan a declarat că toate modelele noi pe care le va lansa în Europa de acum înainte vor fi complet electrice și că intenționează să vândă numai vehicule electrice în regiune până în 2030.

Nissan a confirmat două noi mașini electrice cu baterii pentru Europa. Aceasta a precizat că una dintre acestea va fi produsă la uzina sa din Sunderland, în nordul Angliei, unde construiește modelul Leaf EV. Nissan nu a oferit detalii despre noul model. Constructorul auto a declarat anterior că va adăuga un SUV electric pentru a înlocui Leaf pe termen mediu.

Cel de-al doilea model este o mașină electrică complet nouă care va succeda modelului Micra ca vehicul de bază în gama Nissan. Vehiculul va fi construit de Renault în Douai, Franța, alături de Renault 5, un model complet electric.

Nissan a dezvăluit luni Concept 20-23 pentru un hatchback electric sportiv de mici dimensiuni axat pe Europa, înainte de lansarea succesorului Micra, care este așteptat în 2025.

"Ne aflăm în punctul critic de adoptare a vehiculelor electrice. Nu mai există întoarcere la motorul cu ardere internă", a declarat Makoto Uchida, directorul general al Nissan, la prezentarea conceptului la studioul de design european al producătorului auto din Paddington, Londra.

"Nissan va face trecerea la vehicule complet electrice până în 2030 în Europa - credem că este ceea ce trebuie făcut pentru afacerea noastră, pentru clienții noștri și pentru planetă", a spus Uchida.

La începutul acestui an, Nissan și-a mărit țintele pentru vehiculele electrice, în timp ce joacă la recuperare într-un segment dominat de nou-veniți precum Tesla. Nissan a declarat că va lansa 19 noi modele EV până în 2030.

De asemenea, Nissan a mai spus anterior că până la anul fiscal 2026, care se va încheia la 31 martie 2027, 98% din vânzările sale în Europa vor fi electrificate - ceea ce înseamnă fie mașini complet electrice, fie hibride, care au atât o baterie mare, cât și un motor cu combustie.

Noul obiectiv de a deveni complet electric în Europa până în 2030 aduce Nissan în linie cu partenerul de alianță Renault, care intenționează să facă marca Renault complet electrică până atunci.

Ford și Stellantis intenționează, de asemenea, să fie complet electrice în Europa până în 2030. Volvo plănuiește să vândă numai vehicule electrice la nivel global până în 2030.