brand

Nissan prezintă noul SUV electric Arizon cu tehnologie inovatoare

Nissan prezintă noul SUV electric Arizon cu tehnologie inovatoare

La Auto Shanghai 2023, Nissan va prezenta lumii conceptul complet electric Arizon Concept.

O echipă din China a dezvoltat Arizon, un SUV complet electric, profitând de cunoștințele de renume mondial în domeniul vehiculelor electrice ale Nissan. Acest vehicul a fost creat pentru a fi un companion multifuncțional pentru cei care conduc în China.

Nissan a proiectat Arizon pentru a satisface diversele cerințe de transport ale celei mai importante piețe auto din lume. Acesta se bazează pe baza CMF-EV, care este aplicată și la Nissan Ariya și Renault Megane E-Tech Electric. Dar, din păcate, nu au fost publicate specificații sau măsurători de performanță.

Un design exterior îndrăzneț se asociază cu un habitaclu optimizat cu cele mai noi tehnologii pentru a crea un mediu axat pe nevoile ocupanților săi umani.

Nissan Arizon are un design exterior îndrăzneț. Printre caracteristicile notabile se numără partea din față și cea din spate, cu o lumină slabă care se întinde de la un capăt la altul, designul specific al stâlpilor din spate, luneta verticală, absența mânerelor ușilor, roțile mari și pasajele roților în stil off-road.

Potrivit celor de la Nissan, conceptul de SUV pe care l-au prezentat are un centru de greutate coborât, deși este greu de distins în imagini.

Ușile sinucigașe gigantice oferă o intrare clară în interiorul simplu, dar confortabil, care prezintă un ecran larg care ocupă mai mult de jumătate din planșa de bord, un braț de direcție, un tunel central înălțat, scaune confortabile și un acoperiș din sticlă, larg, cu auto-diminuare.

Nissan prezintă noul SUV electric Arizon cu tehnologie inovatoare

Conceptul Arizon are un asistent personal virtual, Eporo, care poate interacționa cu oamenii într-un mod asemănător cu cel uman și poate oferi răspunsuri precise în funcție de timp, vreme și alte informații.

Nissan Arizon include un sistem de iluminat personalizat și interactiv care poate fi ajustat pentru a recunoaște persoanele și a regla iluminarea în funcție de gusturile acestora. Acest sistem de iluminare ambientală are mai multe moduri intuitive și ușor de utilizat care pot fi accesate, cum ar fi timp liber, relaxare, somn și surpriză, pentru a oferi o experiență plăcută și personalizată.

Nissan a dezvăluit conceptul Arizon pentru a se adresa clienților chinezi care doresc un vehicul personalizat, însă nu a declarat dacă acest concept prevestește un model de serie.

Ashwani Gupta, Chief Operating Officer al Nissan, a comentat că piața chineză are nevoie de mai multă electrificare și sustenabilitate, iar ei se străduiesc să satisfacă această cerință.

Designul modelului Nissan Arizon este prea avangardist pentru a fi produs în serie, dar ar putea avea un impact asupra ofertelor de mașini electrice ale constructorului auto din China, pe viitor.