brand

Noul Mercedes g-Class va sosi sub forma unui mini off-roader retro

Noul Mercedes g-Class va sosi sub forma unui mini off-roader retro

Mercedes a publicat primul teaser oficial al unei noi variante g-Class, denumită "Micul G". Judecând după conturul imaginii teaser, ne așteptăm ca noua mașină să adopte un design old-school similar cu cel al actualului G-Class.

Dezvăluit cu ocazia lansării conceptului Clasa CLA, Ola Kallenius, CEO-ul Mercedes, a dezvăluit ceea ce a numit "Little G" - o mașină care va prelua caracterul clasei G mari și impunătoare și îl va condensa într-un pachet mai compact.

În afară de planurile Mercedes de a construi un G-Class mai mic, nu au fost confirmate prea multe lucruri despre "Little G". Din imaginea teaser putem vedea că păstrează silueta carboxificată a Clasei G, cu tradiționala roată de rezervă montată în portbagaj.

Vom afla dacă mașina mai mică va prelua aceeași platformă ca și Clasa G la o dată ulterioară, dar ne așteptăm ca aceasta să vină cu opțiunea de propulsie pur electrică, cu tehnologie partajată cu viitorul EQG.

Tracțiunea pe patru roți va fi un dat cert pentru "Micul G" și, având în vedere proporțiile sale mai mici, va avea un cost mai mic decât cel al actualului G-Class, oferind un rival mai apropiat pentru modele precum Jeep Wrangler și versiunile cu specificații mai mici ale lui Land Rover Defender.