brand

Mercedes-Benz va deschide o nouă fabrică în România pentru motoare electrice

Mercedes-Benz va deschide o nouă fabrică în România pentru motoare electrice

În vederea extinderii industriei auto, o nouă fabrică va fi deschisă în Sebeș, Alba, conform Mediafax. Aceasta va produce motoare pentru mașinile electrice.

Miercuri, 16 februarie 2023, la Sebeș, județul Alba a început construirea unei noi fabrici care va produce motorii pentru modelele complet electrice ale Mercedes EQ. Consiliul Județean Alba a postat pe Facebook că acest eveniment marchează evoluția către electric și către noi tehnologii a economiei locale, împreună cu una dintre cele mai mari și apreciate marci din lume. La eveniment au participat Premierul României, Nicolae Ciucă, împreună cu alți membri ai Guvernului.

Mercedes-Benz va primi motoare electrice produse in Romania

Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba, a declarat în cadrul ceremoniei că decizia de a investi în Sebeș pentru o nouă unitate de producție care va fabrica componente pentru vehicule electrice confirmă valoarea resurselor umane din județul Alba și importanța sistemului de învățământ dual promovat în ultimii 10 ani. Acest eveniment confirmă convergența strategiilor Consiliului Județean Alba și a mediului investițional, în vederea adaptării la viitor. Consiliul Județean Alba va continua să fie partener de încredere pentru mediul de afaceri și pentru administrația centrală și va face tot ce poate pentru a genera dezvoltare și progres în Alba. Dorim ca fiecare persoană și familie din Alba să aibă condiții care să le permită să se dezvolte material și spiritual, astfel încât să nu mai simtă nevoia de a părăsi județul sau țara.

Prezența Mercedes în Alba datează din 1995, când UM Cugir a fabricat primele roți dințate pentru Mercedes. Ulterior, la Cugir a fost înființată o întreprindere mixtă româno-germană, căreia Consiliul Județean Alba i-a pus la dispoziție 4 hectare de teren. Acesta a fost începutul dezvoltării și diversificării producției.

Încă din 2009 a fost luată decizia de a înființa o fabrică de cutii de viteză în Sebeș. Până astăzi, aceasta a produs un milion de cutii de viteză exportate în întreaga lume, aproape fiecare a doua mașină Mercedes fabricată în ultimii ani fiind dotată cu una produsă în județul Alba.