brand

Mercedes Clasa E 2024 va avea trei ecrane și cameră selfie

Mercedes Clasa E 2024 va avea trei ecrane și cameră selfie

După luni de zile de fotografii spion cu prototipuri camuflate, Mercedes dă oficial startul campaniei de teasing pentru viitoarea generație Clasa E. Cu numele de cod W214, sedanul de lux are parte de o avanpremieră substanțială, prezentând cea mai mare parte a interiorului său luxos, cu un tablou de bord cu multe ecrane pe care mulți dintre voi îl vor găsi familiar. Acesta seamănă puternic cu habitaclul lui EQE, mai exact cu versiunea fără Hyperscreen disponibilă opțional pe berlina electrică.

Dispunerea nu este o copie fidelă a interiorului lui EQE, deoarece Mercedes a optat pentru guri de aerisire exterioare mai subțiri, cu o formă curbată, care le conectează cu gura de aerisire centrală principală. Aceasta conferă planșei de bord un aspect mai elegant și mai minimalist, renunțând la gurile de aer laterale în formă de turbină de pe berlina electrică. Cititorii cu ochi de vultur vor observa, de asemenea, că rândul de butoane de comandă rapidă a fost mutat din fața cotierei centrale sub ecranul principal.

O altă schimbare este vizibilă în zona superioară a planșei de bord, unde a fost adăugată o cameră selfie/video pentru noua Clasa E. Aceasta este disponibilă la un cost suplimentar ca parte a MBUX Superscreen, care include și ecranul suplimentar de pe partea pasagerului din planșa de bord. Camera funcționează doar atunci când mașina este staționată și poate fi folosită pentru a face fotografii și înregistrări video sau pentru conferințe video prin Zoom sau Webex.

Așa cum am văzut și la alte modele Mercedes high-end (nu-i așa că toate sunt?), Clasa E 2024 monitorizează mișcările ochilor șoferului pentru a detecta dacă acesta privește ecranul din partea dreaptă a planșei de bord. Acest al treilea ecran folosește ceva numit tehnologie de control al luminii duble pentru a preveni ca videoclipurile să fie văzute periferic de către șofer. DLC poate fi activat sau dezactivat.

Există, de asemenea, o cameră care înregistrează mișcările ochilor șoferului pentru a detecta dacă acesta se uită la ecranul pasagerului. Când se întâmplă acest lucru, luminozitatea poate fi redusă pentru a-l face mai puțin vizibil pentru șofer și, prin urmare, pentru a reduce distragerea atenției. Pasagerul din față va putea în continuare să vizualizeze conținutul chiar și atunci când ecranul este diminuat.

În rest, sistemul de infotainment va veni la pachet cu alte aplicații în afară de Zoom și Webex. Mercedes va încorpora aplicația socială TikTok în MBUX, alături de jocul ocazional Angry Birds și de browserul web Vivaldi. Un portal de divertisment ZYNC opțional va oferi acces la streaming video, jocuri, știri și conținut suplimentar la cerere disponibil pe ecranul central și pe cel al pasagerilor.

Clasa E 2024 primește, de asemenea, o opțiune ingenioasă numită Active Ambient Lighting, care lucrează împreună cu sistemul audio pentru a schimba automat iluminarea în funcție de ritmul unei melodii. Apropo, un sistem de sunet surround Burmester cu 17 difuzoare și patru transductoare de sunet în scaunele din față va fi furnizat ca dotare standard.