brand

Noul Mercedes CLE lansat pentru a înlocui versiunile coupe ale lui C-Class și E-Class

Noul Mercedes CLE lansat pentru a înlocui versiunile coupe ale lui C-Class și E-Class

Compania Mercedes-Benz își continuă expansiunea în gama de modele, prezentând noul său model cu două uși, Mercedes CLE, care vine să înlocuiască versiunile cu două uși ale modelelor C-Class și E-Class.

Noul CLE se situează între C-Class și E-Class cu dimensiuni care îmbină calitățile celor două modele. Este mai lung decât modelul E-Class Coupe care iese din producție, dar are aceeași lățime și stă ceva mai jos pentru a-i conferi un profil mai elegant.

În ceea ce privește aspectul exterior, partea frontală a modelului CLE seamănă mai mult cu cea a modelului C-Class decât cu cea a noului model E-Class inspirat de EQE. Se observă farurile izolate cu LED și o variantă a grilei Mercedes Panamerica, precum și un capot cu umflături mai evidente.

Noul Mercedes CLE lansat pentru a înlocui versiunile coupe ale lui C-Class și E-Class

În interiorul modelului CLE, veți observa imediat multe detalii de design și tehnologie preluate din modelele C-Class și GLC. Un ecran central touchscreen de 12,3 inchi și un display pentru șofer de 11,9 inchi fac parte din cele mai recente sisteme de infotainment MBUX, care adaugă noua funcție de rutine a Mercedes. Aceasta învață obiceiurile șoferului și va porni automat controlul climei, va schimba iluminatul ambient și va seta chiar și mementouri pentru zile de naștere sau apeluri telefonice, bazându-se pe interacțiunile anterioare.

Mercedes a dezvoltat, de asemenea, un nou sistem de recunoaștere vocală, văzut pentru prima dată pe modelul E-Class, unde nu mai trebuie să spuneți „Hey Mercedes” pentru a-l alerta. În schimb, dacă șoferul este singur în mașină, poate opera controlul vocal când apare un simbol al microfonului roșu pe afișajul instrumentelor de bord.

Modelul CLE se bazează pe platforma MRA2, care stă și la baza modelelor C-Class, E-Class, S-Class și GLC. De la lansare, CLE va fi oferit cu un motor diesel și patru motoare pe benzină - toate fiind unități de 2,0 litri cu energie hibridă ușoară care sunt cuplate la o transmisie automată cu nouă trepte. O variantă hibridă plug-in se va alătura gamei mai târziu.

Mercedes a echipat o serie de funcții de siguranță standard, inclusiv asistență pentru atenție, asistență activă la frânare, menținerea benzii, avertizare pentru limita de viteză și o cameră pentru mersul înapoi. Un pachet „Advanced Plus” adaugă asistență pentru punctul orb și recunoașterea semnelor de circulație.

Mercedes spune că lansarea pe piață a cupéului CLE va începe în noiembrie, iar cabrioleta cu acoperiș retractabil va urma în 2024. Nu s-a anunțat încă prețul, dar ne așteptăm ca CLE să înceapă de la aproximativ 60.000 de euro.

Cu noul Mercedes CLE, compania își menține angajamentul de a oferi modele de calitate superioară care combină designul de vârf, tehnologia avansată și performanța impresionantă. Într-o lume a automobilelor care se schimbă rapid, Mercedes continuă să se impună ca un lider incontestabil.