brand

Noul sistem de operare Mercedes-Benz va include un asistent virtual AI

Noul sistem de operare Mercedes-Benz va include un asistent virtual AI

Mercedes-Benz se pregătește să lanseze noul său sistem de operare, denumit pe scurt MB.OS, după ani de dezvoltare. Acesta a debutat la CES 2024 cu un asistent virtual AI unic, o varietate de aplicații audio și de jocuri și un motor de joc 3D pentru grafică mai complexă.

Software-ul MB.OS, care este distinct față de sistemul de infotainment MBUX, este mai rapid și mai eficient decât sistemele actuale Mercedes, contribuind la îmbunătățirea răspunsului și a puterii de procesare. Una dintre cele mai evidente îmbunătățiri este Asistentul Virtual MBUX, care utilizează AI generativ și un model de limbaj mare proprietar pentru a oferi feedback și conversații mai naturale, sugestii detaliate bazate pe rutine și stări de spirit care vor reflecta starea șoferului.

Navigarea 3D va apărea pe mașinile echipate cu MB.OS, folosind motorul de jocuri pentru grafică clară și instrucțiuni de conducere detaliate. Afișajul de navigare va include informații despre asistența șoferului, incluzând vehiculele și semnele de circulație din jur, pentru a construi încredere între sistemele de siguranță și persoana de la volan.

O nouă versiune a MBUX va apărea pe mașinile echipate cu MB.OS, iar sistemul de infotainment va include acum Audible și Amazon Music încorporate. Când se redau cărți, drame radio și muzică care sunt compatibile cu Dolby Atmos, sistemul audio va sincroniza difuzoarele, iluminarea ambientală și excitatoarele de scaun pentru o experiență mai imersivă.

Noul MBUX va include, de asemenea, un parteneriat cu Sony Pictures Entertainment pentru streaming video și Antstream pentru jocuri video de tip arcade. În timp ce funcțiile vor funcționa doar atunci când mașina este parcată sau folosește asistența de nivel 3 pentru șofer.

Prima aplicație a MB.OS va apărea pe versiunea de producție a Mercedes-Benz Concept CLA-Class, care va fi lansată în acest an. MB.OS se va răspândi la alte linii de produse Mercedes pe măsură ce acestea sunt actualizate și redesenate.

În concluzie, Mercedes-Benz își propune să folosească lumea digitală pentru a personaliza mașina, scriind propriul software și folosind AI pentru a îmbunătăți experiența clientului. În acest proces, toate simțurile sunt folosite - audio, video, atingere, chiar și mirosul.