brand

Lexus TX sau ar arată versiunea de lux a lui Toyota Grand Highlander

Lexus TX sau ar arată versiunea de lux a lui Toyota Grand Highlander

Lexus are un nou SUV care va fi dezvăluit lumii foarte curând. Primele imagini teaser ale lui TX lăsau să se întrevadă un vehicul de familie mare și, datorită noilor randări, putem arunca o primă privire asupra designului exterior. Dacă acest vehicul virtual vă pare familiar, există o explicație foarte bună pentru asta.

Conform unui raport de luna trecută, Lexus TX este o variantă mai premium a noului Toyota Grand Highlander. Dacă aceste informații sunt corecte, noul model se va situa probabil deasupra defunctului RX L cu trei rânduri, dar sub SUV-urile mai mari GX și LX. Se așteaptă ca atât TX, cât și Grand Highlander să fie fabricate la Toyota Motor Manufacturing Indiana.

Randarea părții frontale propune o grilă masivă și faruri sweptback, plus accente verticale în bara de protecție. Privind în lateral, SUV-ul Lexus prezintă un montant D înnegrit și stopuri ascuțite, ceea ce reprezintă o diferență majoră față de Grand Highlander. În partea din spate, o bandă LED conectează luminile spate.

Nu știm cât de multe vor avea în comun cele două vehicule. Știm, însă, că Grand Highlander are trei motoare disponibile, începând cu unitatea de bază de 2,4 litri turbo cu patru cilindri. Există, de asemenea, un motor cu patru cilindri de 2,5 litri cu asistență hibridă, în timp ce în vârful gamei se află un propulsor hibrid cu 362 de cai putere.

Dacă TX este într-adevăr o versiune mai elegantă a lui Grand Highlander, ar trebui să se bazeze pe platforma TNGA-K de la Toyota. În funcție de configurație, SUV-ul Toyota dispune de dotări precum un instrumentar de bord digital de 12,3 inchi, un sistem de infotainment de 12,3 inchi și un head-up display, precum și scaune încălzite și ventilate pentru primul și al doilea rând. Este logic ca Lexus să îmbunătățească habitaclul cu și mai multe gadgeturi de lux, plus mai multe materiale premium în tot interiorul.