brand

Lexus RZ 450e: Un nou SUV electric de lux

Lexus RZ 450e: Un nou SUV electric de lux

Lexus, unul dintre principalii producători de automobile de lux din lume, se alătură revoluției automobilelor electrice cu lansarea noului model Lexus RZ 450e. Acesta este cel de-al doilea SUV electric al mărcii, alături de popularul model UX 300e.

Lexus RZ 450e este animat de două motoare electrice, unul la puntea față și unul la puntea din spate. Motorul din față dezvoltă 150 kW, în timp ce motorul posterior generează 80 kW. Împreună, aceste motoare oferă o putere totală de 230 kW (313 CP) și un cuplu impresionant de 435 Nm. Cu aceste resurse, SUV-ul electric accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 5,6 secunde și atinge o viteză maximă de 160 km/h (limitată electronic).

Lexus RZ 450e se remarcă prin designul său elegant și rafinat, cu linii fluide și detalii distincte. Acesta este construit pe baza platformei e-TNGA, aceeași arhitectură regăsită la modelele Toyota bZ4x și Subaru Solterra. Cu toate acestea, Lexus RZ 450e se diferențiază prin designul său unic, sistemul infotainment avansat și standardele de rafinament tipice mărcii Lexus.

SUV-ul electric Lexus RZ 450e este echipat cu o baterie litiu-ion cu o capacitate totală de 71,4 kWh. Lexus estimează că acest model are o autonomie medie de peste 400 km (WLTP), cu un consum în regim combinat de sub 18 kWh/100 km (WLTP). Aceste cifre impresionante fac din Lexus RZ 450e un partener ideal pentru călătorii lungi și pentru utilizarea zilnică în mediul urban.

Lexus RZ 450e dispune de tracțiune integrală și de sistemul DIRECT4, care dozează distribuirea electronică a cuplului între cele două punți. Acest sistem utilizează senzori avansați pentru a evalua continuu parametri precum viteza de rulare, forțele G și unghiul de virare. Pe baza acestor informații, sistemul DIRECT4 ajustează distribuirea cuplului către puntea față sau puntea din spate, în funcție de condițiile de rulare. Acest proces are loc în doar câteva milisecunde, permițând obținerea unei aderențe și tracțiuni optime în orice situație de condus.

Lexus RZ 450e oferă o experiență de conducere plăcută și confortabilă, cu dotări și tehnologii avansate. Sistemul de direcție electrică permite un răspuns precis al direcției, iar volanul opțional în formă de „fluture” adaugă un element de stil și ergonomie. Interfața digitală a mașinii este intuitivă și ușor de utilizat, cu un ecran tactil de 14 inch amplasat în centrul planșei de bord și un instrumentar digital în spatele volanului.

Lexus RZ 450e este echipat cu un sistem infotainment avansat numit Lexus Link, care primește actualizări over-the-air și este mereu conectat la internet. Acest sistem oferă informații despre evenimente, accidente și condițiile de pe șosea, asigurându-vă călătorii mai sigure și mai plăcute.

Lexus RZ 450e este dotat cu o gamă completă de funcții de asistență la condus și siguranță. Acestea includ frânare automată de urgență cu detectare a pietonilor, avertizare de părăsire a benzii de rulare și control adaptiv al vitezei de croazieră. De asemenea, SUV-ul electric dispune de o cameră frontală care calculează unghiul virajelor și ajustează direcția în consecință. Aceste caracteristici contribuie la o experiență de condus mai sigură și mai relaxată.

Lexus RZ 450e este o opțiune excelentă pentru cei care caută un SUV electric de lux, cu performanțe remarcabile și tehnologii avansate. Cu un design elegant, o autonomie generoasă și caracteristici de siguranță de ultimă generație, acest model demonstrează angajamentul Lexus față de mobilitatea electrică și experiența premium a clienților săi.