brand

Noul concept Lexus LF-ZL dezvăluit: un EV pentru a rivaliza cu cele mai luxoase SUV-uri

Noul concept Lexus LF-ZL dezvăluit: un EV pentru a rivaliza cu cele mai luxoase SUV-uri

Lexus are în plan să devină un producător complet electric până în 2035. În ajutorul acestei aspirații vine LF-ZL, ultima versiune de concept a companiei. Acesta a fost dezvăluit alături de conceptul berlinei LF-ZC la Salonul Auto de la Tokyo.

LF-ZL reprezintă acronimul pentru 'Lexus Future Zero-emission Luxury'. Conform declarațiilor Lexus, LF-ZL propune un "stil de viață de lux" cu o "experiență de conducere distinctivă".

Următoarea generație de EV-uri Lexus, precum LF-ZC și LF-ZL, vor utiliza baterii de înaltă performanță de la compania mamă Toyota. Acestea vor crește autonomia, vor reduce greutatea și vor îmbunătăți performanța generală.

Marca a sugerat că până la aproximativ 997 de kilometri dintr-o singură încărcare ar putea fi posibile pentru EV-uri precum LF-ZL și LF-ZC. Cu toate acestea, ne imaginăm că aceasta va scădea cu corpul SUV mai mare al modelului LF-ZL.

În ceea ce privește dimensiunile, LF-ZL este mai mare decât actualul SUV Lexus RX, măsurând 5.300mm lungime, 2.020mm lățime și 1.700mm înălțime. Acesta se profilează mai mult ca un rival pentru viitorul Range Rover EV. LF-ZL are un ampatament imens de 3.350mm, care ajută la deschiderea cabinei pentru a maximiza spațiul.

Noul concept Lexus LF-ZL dezvăluit: un EV pentru a rivaliza cu cele mai luxoase SUV-uri

Există o ușă glisantă în spate și o ușă frontală care se deschide la 90 de grade pentru a facilita cât mai mult intrarea și ieșirea.

Interiorul LF-ZL cu patru locuri este un concept pur de automobil, cu scaune ultra-subțiri, multă iluminare ambientală și tehnologie futuristă. Volanul în stilul Lexus are un nou look, cu partea de sus înclinată departe de șofer. Există două ecrane mici pe fiecare parte, cu selectorul de viteze și infotainmentul afișat. În fața pasagerului se află un ecran uriaș care se extinde până în mijlocul bordului.

LF-ZL beneficiază de următoarea generație de infotainment Lexus cu Arene OS. Acesta este proiectat pentru a înregistra preferințele șoferului pentru a oferi o experiență mai personalizată cu setările de rută, informațiile și citirile generale.

Lexus se îndreaptă cu pași siguri către un viitor electric, iar LF-ZL este un pas important în această direcție. Cu un design futurist și tehnologie de ultimă oră, acest SUV promite să ofere o experiență de condus unică și lux de top. Rămâne de văzut cum va evolua acest concept în producția de serie și care vor fi performanțele sale reale. Până atunci, LF-ZL reprezintă o viziune interesantă asupra viitorului mobilității electrice.