brand

Lancia dezvăluie Pu+Ra HPE Concept, un coupe complet electric cu un design inspirat de Stratos

Lancia dezvăluie Pu+Ra HPE Concept, un coupe complet electric cu un design inspirat de Stratos

Lancia, marcă deținută de Stellantis, a făcut în sfârșit public conceptul Pu+Ra HPE Concept, după ce l-a prezentat de mai multe ori în ultimele luni. Acest concept car aduce un omagiu câtorva modele clasice Lancia, demonstrând planurile constructorului pentru vehiculele sale electrice europene în următorul deceniu și simbolizând astfel renașterea mărcii care a fost renumită pentru cursele de raliu.

Pentru început, numele: Pu+Ra este un amestec de pur și radical , iar HPE înseamnă High Performance Electric. Este demn de remarcat, totuși, că același acronim a fost folosit pentru Lancia Beta în anii 1970 pentru a desemna varianta High Performance Estate.

Atingerea lui Beta pe Lancia Pu+Ra HPE Concept nu se oprește aici, cu jaluzelele orizontale retușate de pe spate inspirate de emblematicul Stratos. Partea din spate a vehiculului concept seamănă izbitor de mult cu mașina de raliu cu două uși, cu luminile spate curbate și noul logo Lancia situat între ele.

Culoarea Progressive Green a conceptului aduce un omagiu lancia din trecut. Descrisă ca fiind modernă și sustenabilă, această nuanță caldă de aur a fost creată cu cei mai noi pigmenți și este o aluzie la iconicul Lancia Flaminia Azzuro Vincennes.

Pu+Ra HPE aduce un omagiu subtil modelelor Aurelia și Flaminia prin liniile sale bine conturate care curg spre partea din spate a mașinii. În plus, logo-ul Lancia ocupă un loc de cinste pe aripile față ale vehiculului.

Marca italiană a creat o caracteristică distinctă sub forma unui acoperiș circular, despre care afirmă că este inspirat din elemente arhitecturale. Același design se regăsește în tot vehiculul, chiar și în interior - un element care va fi explicat mai pe larg în articol.

Grila Lancia a fost redesenată, cu trei raze de lumină care creează o prezență inconfundabilă, iar numele mărcii este prezentat cu mândrie în partea din față.

Noul concept de la Lancia este plin de forme rotunde, care nu sunt văzute doar ca un element pur geometric, ci sunt, de asemenea, frecvent întâlnite în gospodăriile italiene, cum ar fi masa rotundă din sufragerie.

Conceptul prezintă un covor rotund din lână care împodobește podeaua, o măsuță de cafea circulară pe consola centrală și un cerc în planșa de bord. Scaunele din față au fost puternic inspirate de iconicele fotolii italienești lucrate de Cassina.

Sistemul de infotainment este echipat cu sistemul SALA (Sound Air Light Augmentation), care este utilizat în colaborare cu interfața virtuală HALL, permițând șoferului și pasagerului din față să personalizeze atmosfera interioară a mașinii după bunul lor plac prin simpla apăsare a unui buton sau prin intermediul vocii. Lancia a anunțat că viitorul Ypsilon va fi primul model de masă care va utiliza această interfață.

Constructorul auto italian nu a dezvăluit prea multe detalii despre sistemul de propulsie complet electric al conceptului, însă a declarat că acesta este planificat să ofere o autonomie de peste 424 de mile (700 de kilometri) cu o singură încărcare și că servește drept manifest al companiei pentru următorul deceniu.

S-a declarat că cel mai nou model Lancia care va apărea în mai bine de zece ani va fi citadina Ypsilon, care va fi lansată în versiune hibridă plug-in și o versiune complet electrică mai târziu, în 2021. Platforma sa va fi aceeași cu cea a actualului Fiat 500.