brand

Lamborghini adaugă un tren de rulare PHEV de 800 cp la SUV-ul Urus

Lamborghini adaugă un tren de rulare PHEV de 800 cp la SUV-ul Urus

Lamborghini redefinește puterea și stilul cu noul Urus SE, care este acum cel mai puternic model din gama sa, cu o putere totală de 800 CP. Acest SUV de înaltă performanță a fost dezvăluit miercuri, înaintea Beijing auto show, aducând o îmbunătățire semnificativă a performanțelor și eficienței energetice.

Urus SE beneficiază de un motor electric de 192 CP, adăugat la un motor V8 twin-turbo care produce 620 CP. Această combinație oferă SUV-ului o autonomie electrică de 60 km la o viteză maximă de 130 km/h, conform spuselor celor de la Lamborghini. Deși nu au fost furnizate cifre despre emisiile de CO2, marca a promis o "reducere radicală" a valorii de 320g/km pentru Urus S.

Lamborghini afirmă că Urus SE este cel mai rapid autoturism de producție din segmentul ultra-lux, bătând noul Aston Martin DBX 707 (numit astfel după puterea sa în cai putere), precum și Bentley Bentayga și mai confortabilul Rolls-Royce Cullinan.

Urus SE cu tracțiune integrală poate accelera de la 0 la 100 km/h în 3,4 secunde, învingând chiar și modelul Urus S de 657 CP care atinge aceeași viteză în 3,5 secunde. Viteza maximă este de 312 km/h.

Autovehiculele plug-in hybrid devin o opțiune populară pentru producătorii de autoturisme ultra-lux, pe măsură ce aceștia lucrează pentru a reduce emisiile de CO2, oferind totodată cumpărătorilor experiența motorului cu combustie, în ciuda cererii slabe pentru modelele complet electrice.

Bentley, de exemplu, a declarat că își va schimba întreaga gamă la tehnologia plug-in hybrid până în 2026. "Am observat o creștere a acceptării și cererii pentru modelele hybrid", a declarat Adrian Hallmark, CEO-ul Bentley, în luna martie.

Aston Martin a anunțat că își va converti modelele cu motor frontal, inclusiv SUV-ul DBX, la plug-in hybrids. Marca va lansa primul său plug-in hybrid - supercarul Valhalla cu ediție limitată - la sfârșitul acestui an. "Programul PHEV va fi un pod între combustia completă și electricul complet", a spus Lawrence Stroll, președintele Aston Martin, la începutul acestei luni. "Asta se va desfășura pentru o perioadă destul de lungă."

Lamborghini adaugă un tren de rulare PHEV de 800 cp la SUV-ul Urus

Lamborghini a lansat o versiune concept a unui model complet electric, Lanzador, pe care spune că îl va adăuga în gama sa în 2028.

Urus SE a fost restilizat pentru a include un nou "capotă flotantă", a cărei margine frontală se extinde peste grilă. Lamborghini a declarat că redesenarea amintește de supercarul Revuelto al mărcii, primul plug-in hybrid al brandului. Alte elemente noi includ clusterele de faruri LED cu o nouă semnătură luminată inspirată de coada taurului brandului Lamborghini.

La spate, mașina are un nou difuzor, care se spune că îmbunătățește forța de apăsare la viteze mari, și plăci de înmatriculare montate mai jos.

Interiorul a fost actualizat pentru a include un ecran tactil central mai mare, de 12,3 inch, cu o interfață recent redesenată pe care Lamborghini o descrie ca fiind mai intuitivă.

Există acum 11 moduri de conducere, patru dintre acestea sunt specifice trenului de rulare electrificat: EV Drive, Hybrid, Performance și Recharge.

În concluzie, Lamborghini Urus SE reprezintă o evoluție majoră în ceea ce privește performanța și eficiența energetică a mărcii, oferind o combinație de putere, stil și lux care redefinesc experiența de condus.