brand

Lamborghini Urus PHEV: Cele mai recente fotografii spion

Lamborghini Urus PHEV: Cele mai recente fotografii spion

Lamborghini Urus PHEV, un SUV hibrid în curs de dezvoltare, a fost surprins recent în teste, oferindu-ne o imagine clară asupra acestei mașini de înaltă performanță. Deși nu avem încă o dată oficială de lansare sau detalii finale despre vehicul, aceste imagini ne oferă mai multe informații despre ceea ce putem aștepta de la acest model inovator.

Fotografiile arată câteva diferențe minore între Lamborghini Urus 2023 și modelul hibrid. În primul rând, farurile par să se îngusteze spre un punct deasupra unei grile revizuite, iar ventilațiile inferioare au o formă mai pronunțată. Capota pare mai plată, dar păstrează adâncitura unică deasupra siglei de pe față.

Caroseria principală pare să rămână neschimbată, iar prototipul din această imagine este echipat cu opțiunea de roți de 22 de inch de nivel mediu. Partea din spate pare, de asemenea, să fie ușor modificată, ascunzând încă un design mai restrâns.

La fel ca majoritatea produselor electrificate ale Grupului Volkswagen, sistemul hibrid plug-in de pe Lamborghini Urus PHEV nu va fi cu totul nou, ci va folosi sistemele existente concepute pentru a funcționa cu platforma MLB-Evo a VW, cu actualizări pentru a se potrivi cu prioritățile de performanță ale Lamborghini.

Punctul de plecare va fi cu siguranță motorul V8 twin-turbo de 4,0 litri, așa cum se găsește în Urus-ul existent, cuplat cu un motor electric și un pachet de baterii litiu-ion de dimensiuni rezonabile. Această combinație va fi folosită într-un viitor Porsche Cayenne Turbo S E-hybrid, care va împărtăși majoritatea punctelor tehnice cu acest nou Urus.

Specificațiile privind puterea, capacitatea bateriei și capacitățile de funcționare în modul electric rămân încă de confirmat, dar având în vedere că modelele Urus S și Performante produc acum un impresionant 656 CP, ne așteptăm ca modelul hibrid să ofere o performanță similară, cu îmbunătățiri în ceea ce privește eficiența.

Modelul Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid, care utilizează un sistem de propulsie similar, este echipat cu o transmisie automată cu dublu ambreiaj și opt viteze și poate atinge 60 mph în 2,7 secunde înainte de a ajunge la o viteză maximă de 196 mph. Aceste cifre sunt comparabile cu Urus-ul actual, care folosește același motor V8 și transmisia cu opt viteze fără motorul electric. Prin urmare, este rezonabil să presupunem că modelul hibrid va fi și mai rapid.

Roțile par să fie aceleași de 22 inch cu profil redus de pe Urus-ul actual, care sunt echipate cu anvelope 285/40ZR-22 în față și 325/35ZR-22 în spate. Cu toate acestea, hibridul poartă cauciuc Bridgestone în locul anvelopelor Pirelli P Zero utilizate pe modelul de producție. Acest lucru ar putea însemna că hibridul va primi anvelope diferite pentru a ajuta la rezistența la rulare. Dar, de asemenea, ar putea însemna doar că Lamborghini a ales o anvelopă mai puțin agresivă pentru testarea în toate condițiile meteorologice.

Urus PHEV împărtășește o platformă cu Audi Q8, Porsche Cayenne și Bentley Bentayga, fiind primul SUV Lamborghini de la LM002 din anii '80. La fel ca predecesorul său "Rambo Lambo", Urus este un vehicul foarte capabil în off-road, cu performanțe serioase, fiind capabil să învingă un Porsche 718 pe un circuit de curse.

Va trebui să așteptăm câteva luni pentru a vedea exact ce are Lamborghini în plan pentru SUV-ul său cu motor hibrid, dar având în vedere succesul susținut al SUV-ului care ajută la consolidarea profitabilității mărcii italiene, ne așteptăm ca modelul hibrid să servească doar pentru a întări poziția companiei pe piață.

Deși nu avem încă informații oficiale despre prețul Lamborghini Urus PHEV, ne așteptăm ca acesta să fie mai scump decât modelul standard, datorită adăugării tehnologiei hibride. Cu toate acestea, este posibil ca performanța și eficiența îmbunătățită să justifice costurile suplimentare pentru clienții interesați să achiziționeze acest SUV de înaltă performanță.

Lamborghini Urus PHEV reprezintă un pas important în evoluția mărcii italiene, combinând performanța de vârf cu tehnologia hibridă avansată. Acest model promițător se așteaptă să ofere o combinație imbatabilă de viteză, putere și eficiență, consolidând și mai mult poziția Lamborghini ca un jucător important în lumea automobilelor de lux.