brand

Kia EV6: O nouă abordare vizuală pentru anul 2024

Kia EV6: O nouă abordare vizuală pentru anul 2024

Noul model al automobilului electric dedicat de la Kia, EV6, este așteptat să se lanseze cu un design îndrăzneț în 2024.

Se preconizează că EV6, prima mașină electrică dedicată a Kia și baza pentru o avalanșă de modele cu eticheta EV, va adopta un aspect mult mai curat la partea frontală, împreună cu farurile de zi mai distinctive (DRLs), conform celor dezvăluite de Auto Express.

"La un moment dat în viitor, vor exista îmbunătățiri la [EV6], iar având acea limbă comună de design [cu EV9] va fi ceva la care să ne așteptăm." a declarat directorul de marketing pentru Kia Europe, David Hilbert.

Chiar dacă Hilbert nu a detaliat exact care vor fi aceste "îmbunătățiri" pe care le va avea EV6, a sugerat că similaritatea cu SUV-urile EV9 și EV5, plus conceptele EV3 și EV4, este aproape garantată.

Astfel, se așteaptă ca EV6 să adopte un set de faruri mai subțiri, precum și DRL-uri verticale mai recognoscibile. Este posibil ca Kia să renunțe la grila îngustă a mașinii actuale în favoarea unei singure piese de ornament subțire de culoare neagră, implementând totodată și un capot mai plat. Deși forma fundamentală a EV6 va rămâne neschimbată, nu sunt prevăzute modificări dimensionale în acest stadiu.

Toate cele mai recente modele ale Kia – EV3, EV4, EV5 și EV9 – împărtășesc designul lor așa-numit de stopuri 'Starmap', deci este posibil ca EV6 să adopte o semnătură similară anul viitor. Cu toate acestea, clusterele spate ale mașinii actuale sunt legate printr-o bară de lumină de lățime completă - rămâne de văzut dacă designerul șef Karim Habib va încorpora noul aspect, păstrând în același timp și această caracteristică definitorie originală.

În interiorul EV6 renovat, ne așteptăm la un upgrade tehnologic semnificativ, posibil preluând în totalitate dispunerea celor trei ecrane a EV9. Acest lucru ar elimina necesitatea panoului tactil ușor dificil de manevrat al EV6, care comută între funcțiile de control al climei și media - adăugând posibil butoane fizice pentru încălzire și ventilație, asemenea celor găsite în EV9.

Nu ne așteptăm la schimbări majore în ceea ce privește mecanica, EV6 urmând să-și păstreze platforma E-GMP și gama de motoare cu tracțiune spate și dual-motor. EV9 este oferit cu o baterie mai mare de 99,8kWh decât EV6, dar aceasta nu este probabil să fie introdusă în mașina mai mică, atât din cauza dimensiunilor, cât și a greutății. Rivalul Model 3 de la Tesla își va păstra arhitectura de 800 de volți și viteza de încărcare de vârf mare, cu toate acestea, pentru o încărcare de 10-80% în mai puțin de 20 de minute.

Hilbert nu ne-a oferit un calendar definitiv pentru EV6 revizuit, dar a spus: "La fiecare trei ani este un facelift, iar apoi o schimbare completă de model la fiecare șase." Acest lucru ar sugera că este probabil să vedem mașini camuflate la teste la începutul anului 2024, înainte de o dezvăluire completă undeva în timpul verii.