brand

Kia EV6 facelift vine cu o autonomie mai mare si un look asemenător cu EV9

Kia EV6 facelift vine cu o autonomie mai mare si un look asemenător cu EV9

Odată cu lansarea sa în 2021, Kia EV6 a marcat o etapă importantă pentru producătorul sud-coreean, devenind primul său vehicul electric construit de la zero. Acest crossover futurist a atras rapid atenția pasionaților de automobile electrice datorită design-ului său îndrăzneț și performanțelor impresionante. Acum, după doar trei ani de la debutul său, EV6 primește o revizie de mijloc de ciclu care îl ajută să rămână competitiv în segmentul din ce în ce mai aglomerat al vehiculelor electrice.

Una dintre cele mai evidente schimbări aduse de actualizarea EV6 este aspectul său exterior proaspăt. Designerii Kia s-au inspirat din limbajul de design al modelului flagship EV9 pentru a conferi lui EV6 un look mai agresiv și mai modern.

La față, noua versiune EV6 adoptă un design ultrasubțire pentru luminile de zi, denumit sugestiv de Kia "Harta stelelor". Acest aranjament luminos este despartit de un panou ascuțit, asemănător unei lame, care adaugă un aer de dinamism întregii compoziții. Barele de protecție față și spate au fost, de asemenea, reproiectate pentru a se potrivi cu noua direcție stilistică.

Pentru a completa look-ul proaspăt, EV6 facelift oferă noi design-uri de jante de 19 și 20 de inchi. În spate, bara luminoasă pe toată lățimea a fost, de asemenea, actualizată pentru a se armoniza cu schimbările aduse părții frontale.

Deși aspectul general al habitaclului rămâne familiar, Kia a adus o serie de upgradări notabile în interiorul EV6 pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului și a adăuga noi caracteristici high-tech.

Modelul actualizat păstrează afișajele duble de 12,3 inchi, dar beneficiază de un software nou și grafici îmbunătățite. De asemenea, a fost adăugat un sistem de autentificare prin amprentă pentru a porni mașina sau a accesa profilul personal al șoferului.

Kia a îmbunătățit și conectivitatea în EV6, permiţând acum conectarea fără fir la Apple CarPlay și Android Auto. De asemenea, a fost adăugat un head-up display de 10 inchi pentru a oferi șoferului informații esențiale fără a fi nevoie să își îndrepte privirea spre bord.

Kia EV6 facelift vine cu o autonomie mai mare si un look asemenător cu EV9

Pentru a spori confortul la bord, Kia a optimizat suspensia EV6 și a adăugat mai mult material fonoabsorbant în jurul motorului electric din spate pentru a reduce zgomotul. În plus, un nou sistem cu 10 airbbag-uri a fost implementat pentru a crește siguranța pasagerilor.

Una dintre cele mai așteptate îmbunătățiri aduse EV6 este creșterea capacității bateriei de la 77,4 kWh la 84 kWh. Această actualizare ar trebui să se traducă într-o autonomie semnificativ îmbunătățită, deși cifrele oficiale WLTP nu au fost încă comunicate.

Cu toate acestea, Kia a confirmat că, datorită capacităților sale de încărcare ultra-rapidă, o încărcare de la 10% la 80% va dura în continuare doar 18 minute la un punct de încărcare adecvat, în ciuda bateriei mai mari.

În ceea ce privește performanțele, versiunile cu motor singur și tracțiune pe puntea spate vor produce în continuare 226 CP și 350 Nm de cuplu. Variantele cu tracțiune integrală și două motoare electrice vor oferi 321 CP și 650 Nm.

EV6 GT, versiunea de top, va fi actualizată ulterior în acest an. Se așteaptă ca aceasta să primească o putere suplimentară pentru a se potrivi cu sora sa mai puternică, Hyundai Ioniq 5 N, care produce 641 CP și 740 Nm.

Actualizarea EV6 face parte dintr-un plan mai amplu de electrificare la Kia. Constructorul sud-coreean intenționează să lanseze nu mai puțin de șase vehicule electrice dedicate pe piața europeană până în 2026.

Alături de EV6 și EV9, Kia va dezvălui noul model compact EV3 pe 23 mai, urmat de EV4 și EV5 în 2025 și, în final, EV2 în 2026. Este evident că Kia este hotărâtă să devină un jucător major pe piața vehiculelor electrice în anii următori.

Cu actualizarea remarcabilă a lui EV6, Kia demonstrează că este pregătită să facă pași hotărâți spre un viitor electric. Îmbunătățirile aduse atât design-ului, cât și tehnologiei și autonomiei îl ajută pe EV6 să rămână un jucător competitiv în segmentul din ce în ce mai aglomerat al crossover-elor electrice.

În același timp, planurile ambițioase ale Kia de a lansa șase noi modele electrice până în 2026 arată că producătorul este hotărât să devină un actor major pe piața vehiculelor electrice. Cu un astfel de angajament ferm față de electrificare, viitorul Kia pare extrem de promițător în era mobilității electrice.