brand

Honda CR-V 2024 cu celulă de combustibil pe hidrogen și baterie încorporată

Honda CR-V 2024 cu celulă de combustibil pe hidrogen și baterie încorporată

Honda, cunoscută pentru ambițiile sale legate de hidrogen, se pregătește să lanseze un nou model CR-V cu celulă de combustibil pentru 2024. Prototipuri camuflate ale acestei mașini au fost văzute atât în Japonia, cât și în SUA, unde va fi disponibil pentru vânzare.

Fotografiile cu noul vehicul au fost postate pe X (fostul Twitter) de TW MC. Vehiculul de dimensiunea unui CR-V a fost găsit într-o parcare, îmbrăcat într-o folie de corp albastră strălucitoare.

Fața mașinii este diferită față de modelul actual; există ventilații mari în colțurile caroseriei și un design al grilei divizat, cu partea superioară aproape la fel de subțire ca farurile CR-V. Honda nu face niciun efort pentru a-și ascunde emblema proeminentă.

Partea din spate este de asemenea diferită, în special datorită lipsei evacuărilor. Astfel știm că acesta este un vehicul cu celulă de combustibil, iar cuvântul "hidrogen" este afișat pe folia de corp. Ne place când producătorii de mașini ne facilitează munca.

Acest SUV electric nu va funcționa doar pe hidrogen. Honda a declarat că noua sa celulă de combustibil va avea și capacitatea de a încărca o baterie ca un EV tradițional. Dimensiunea bateriei și autonomia acesteia sunt încă necunoscute, dar în teorie, aceasta va ajuta la atenuarea anxietății legate de hidrogen într-o lume în care infrastructura de realimentare cu hidrogen este practic inexistenta. Având în vedere costurile imense de construire a acestei infrastructuri, aceasta ar putea rămâne așa pentru ceva timp.

Honda nu se oprește din avansarea în lumea hidrogenului. Celula de combustibil pentru CR-V are dublul durabilității la o treime din costul sistemului folosit în Clarity.

Celula de combustibil a fost dezvoltată în colaborare cu General Motors, iar la începutul acestui an, Honda a menționat că lucrează la un sistem de celule de combustibil viitor ce ar îmbunătăți și mai mult pe cel care încă nu a debutat. Ambițios, într-adevăr.

Honda este hotărâtă să aducă pe piață CR-V-ul său cu celulă de combustibil pe hidrogen - sau cum va fi numit - în 2024. Grupul motopropulsor cu celulă de combustibil va fi fabricat la uzina Honda din Ohio, iar SUV-ul va fi vândut în Japonia și America de Nord.

Honda rămâne ambițioasă în ceea ce privește tehnologia pe bază de hidrogen, dovadă fiind noul CR-V cu celulă de combustibil pe hidrogen și baterie încorporată. Cu toate acestea, rămâne de văzut cum va evolua infrastructura de realimentare cu hidrogen în următorii ani.