brand

Noul Honda CR-V 2023 vine acum cu tehnologie plug-in

Noul Honda CR-V 2023 vine acum cu tehnologie plug-in

Honda CR-V are un număr considerabil de fani loiali în Europa - iar marca japoneză speră să se bazeze pe acest lucru cu probabil unul dintre cei mai mari pași din istoria modelului. Cea de-a șasea generație CR-V, complet nouă, va sosi la sfârșitul acestui an, oferind mai mult spațiu în habitaclu și portbagaj ca niciodată și o pereche de propulsoare electrificate, inclusiv primul hibrid plug-in Honda din Europa.

Modelul poate anunța o regândire tehnică radicală, dar designul său este în mod clar o evoluție a ceea ce a fost până acum. Există o grilă frontală mai complexă, în formă de fagure de miere, dar profilul lateral este tipic CR-V, cu o lovitură notabilă în linia inferioară a geamului în jurul montantului C și cu obișnuitele lumini posterioare amplasate sus. Este mai mare decât modelul anterior, iar ampatamentul a fost mărit cu 40 mm, ceea ce contribuie la creșterea spațiului pentru picioare cu 15 mm pentru pasagerii din spate. În ciuda acestei creșteri, Honda nu intenționează să ofere modelul CR-V cu șapte locuri; nu crede că această configurație este necesară în Europa și preferă să o lase în seama modelului mai mare Pilot din Statele Unite.

Acest CR-V trece la o gamă de propulsoare electrificate, inclusiv o dezvoltare a aceleiași configurații e:HEV care se regăsește pe actualul Civic. Honda nu a publicat cifrele de putere sau date despre performanțe, dar ne așteptăm să fie în jur de 181 CP. Modelul CR-V non-plug-in va avea un consum de carburant de 5.9 l/100km și emisii de CO2 începând de la 134g/km.

Hibridul plug-in folosește o evoluție ulterioară a aceleiași configurații, deși cu sisteme de transmisie suplimentare pentru a permite tractarea și o baterie considerabil mai mare (17,7 kWh). Honda susține deja că această capacitate va susține o autonomie de până la 51 de kilometri doar în regim electric; acest lucru ar putea duce modelul în banda de impozitare de opt procente pentru beneficii în natură, făcându-l unul dintre cele mai atractive SUV-uri Honda de până acum pentru cei care aleg mașina de serviciu.

Noul Honda CR-V 2023 vine acum cu tehnologie plug-in

La interior, există suficient spațiu pentru patru adulți și o podea spate aproape plană care ar trebui să asigure că CR-V rămâne confortabil chiar și cu cinci ocupanți. În partea din față, există același sistem de infotainment de nouă inci ca și în cazul lui Civic, iar multe dintre finisajele și finisajele mașinii, în special cele de la nivelul bordului, au fost adaptate pentru a fi utilizate în CR-V. Echipamentul va include tapițerie din piele la toate versiunile, scaune față încălzite și ventilate, scaune spate încălzite, o versiune îmbunătățită a suitei de sisteme de siguranță Honda Sensing și, la versiunea PHEV, tehnologie de parcare automată.

Între timp, portbagajul pare mare pentru această clasă și, în mod neobișnuit, capacitatea sa crește în cazul versiunii plug-in (deoarece bateria sa este amplasată sub podea, în loc de sub scaunele din spate). Așteptați-vă ca versiunile hibride să aibă 587 de litri, iar edițiile PHEV să ofere 617 litri - pe lângă un compartiment sub podea suficient de mare pentru a depozita cablurile de încărcare.

Creșterea dimensiunilor și motorizările mai sofisticate sunt semne clare că Honda încearcă să ridice CR-V pe piața superioară. Ca atare, ne așteptăm la o creștere modestă a prețului mașinii actuale atunci când vor ateriza primele exemplare.