brand

Tesla Model 3 și fiabilitatea sa remarcabilă

Tesla Model 3 și fiabilitatea sa remarcabilă

Tesla Model 3 a devenit unul dintre cele mai vândute vehicule electrice la nivel global. Există mai multe motive pentru popularitatea sa, iar un sondaj recent a scos în evidență fiabilitatea acestui automobil electric.

Sondajul realizat de Bloomberg, care a inclus 5000 de proprietari de Tesla Model 3 verificați, a relevat că aceștia au confirmat fiabilitatea vehiculului lor electric. Sedanul a obținut rezultate bune și într-un studiu anterior, însă scorurile s-au îmbunătățit în timp, conform noilor cercetări.

La lansarea Modelului 3 în 2017, proprietarii s-au confruntat cu mai multe defecte de fabricație, cum ar fi vopseaua ciobită și panourile nealiniante. Chiar și utilizatorii au exprimat problemele întâmpinate. Cu toate acestea, se pare că Tesla a îmbunătățit calitatea și a redus inconsistențele de fabricație.

Modelul 3 a obținut rezultate bune în șase domenii ale fiabilității. În unele aspecte, a depășit alte vehicule. De exemplu, proprietarii au acordat note maxime componentelor șasiului, bateriei și trenului de rulare, considerând aceste sisteme cele mai fiabile. Cu toate acestea, fiabilitatea exterioară a fost mai scăzută în comparație.

Unul dintre proprietari a menționat următoarele despre aspectul exterior în cadrul sondajului: "Mașina a fost foarte fiabilă în comparație cu alte mașini pe care le-am avut, doar că aș fi dorit ca finisajul să fie mai bun." Un alt proprietar a comentat că "există unele zgomote în interior care reapar în fiecare an, cu siguranță acest aspect s-a îmbunătățit la mașinile mai noi."

Un proprietar a fost nevoit să înlocuiască motorul: "Am fost nevoit să înlocuiesc motorul după probleme apărute într-o călătorie lungă. A durat ceva timp, dar Tesla a făcut o treabă bună în cadrul garanției."

În ceea ce privește starea și degradarea bateriei, sondajul a constatat că scăderea medie a autonomiei pentru Modelul 3 și Modelul Y a fost de aproximativ nouă procente după 160.000 de kilometri. Rezultatul este în concordanță cu câteva experiențe ale proprietarilor pe care le-am scris în trecut.

În temperaturi foarte scăzute, autonomia a scăzut cu aproximativ 28% conform noului sondaj, în contrast cu datele Reccurrent care arată că la temperaturi sub 30 de grade Fahrenheit, Modelul Y își pierde peste 50% din capacitate.

În cazul mașinilor cu motoare cu ardere internă, Toyota este considerată una dintre cele mai fiabile mărci și este și cel mai bine vândut producător auto la nivel global. Dezvoltările recente indică faptul că Tesla are șanse să domine vânzările în acest an, și să facă progrese semnificative în ceea ce privește fiabilitatea.