brand

Dacia Spring s-a dovedit a fi cel mai eficient vehicul electric în teste - Green NCAP

Dacia Spring s-a dovedit a fi cel mai eficient vehicul electric în teste - Green NCAP

Organizația Green NCAP a anunțat că modelul Dacia Spring a fost cel mai eficient model electric evaluat în cursul ultimului an.

Anul trecut, Green NCAP, o organizație dedicată testării impactului mașinilor (atât electrice, cât și termice) asupra mediului, a prezentat un top al celor mai performante modele de automobile, iar Dacia Spring a ocupat primul loc. Primul EV Dacia a obținut 5 stele, rezultatul fiind unul maxim la ambele categorii de testare ale Green NCAP, și anume la secțiunea Clean Air Index și la Greenhouse Gas Index. În plus, la secțiunea Energy Efficiency Index, Dacia Spring a obținut 9,8 puncte din 10.

Green NCAP are o vedere favorabilă a Daciei Spring deoarece aceasta este foarte ușoară (970 kg), ceea ce înseamnă că are un consum de energie foarte eficient. În testele lor de laborator, Dacia Spring a obținut un consum de 16,2 kWh/100 km la rece și 22,5 kWh/100 km în mediu rece.

Un consum mediu de 18,5 kWh/100 km furnizează o autonomie de 180 km. În cazul celui mai solicitant scenariu, pe autostradă, autonomia se reduce la 141 km, cu un consum estimat de 23 kWh/100 km.

Testele Green NCAP au evidențiat faptul că 89% din energia extrasă din rețea pentru încărcarea bateriei este disponibilă la ieșire, ceea ce indică process-uri eficiente de încărcare/descărcare. Experții au descoperit că Dacia Spring nu numai că nu emite poluare locală, dar și că are un consum energetic redus (considerând că energia electrică din Europa majoritar provine din surse nepoluante).

Rezultatul? Spring - cu un scor general de 9,9 - a întrecut Tesla Model 3 (scor general de 9,8), dar și modelele Renault Megane E-Tech Electric, Cupra Born și NIO eT7 (fiecare cu un punctaj general de 9,6).

Testarea a avut loc anul trecut, astfel încât rezultatele sunt relevante pentru modelul Spring care are 45 CP, și nu pentru Dacia Spring Extreme cu 65 CP, care a fost lansată recent.