brand

Acestea sunt cele mai bine vândute 10 mașini electrice second-hand din SUA

Acestea sunt cele mai bine vândute 10 mașini electrice second-hand din SUA

Carvana, un retailer online care cumpără și vinde mașini, a publicat lista celor mai bine vândute vehicule electrice de ocazie în prima jumătate a anului 2023, iar aceasta este un amestec eclectic de mărci și modele.

Înainte de a trece la lista propriu-zisă, merită menționat faptul că vânzările totale de unități EV ale companiei au crescut cu 786% în ultimii cinci ani, ceea ce semnalează faptul că tot mai mulți cumpărători caută să achiziționeze un vehicul second-hand cu zero emisii, datorită costului inițial mai mic.

Carvana a vândut primul său EV în 2013 și a înregistrat o creștere de 150% a varietății de modele second-hand afișate pe site-ul său în ultimii cinci ani. În prezent, vinde peste 46 de mărci și modele de VE și susține că este cel mai mare retailer online de vehicule second-hand din SUA.

Top 10 cele mai bine vândute mașini electrice second-hand în Statele Unite în prima jumătate a anului 2023, potrivit Carvana:

  1. Tesla Model 3
  2. Nissan Leaf
  3. BMW i3
  4. Chevrolet Volt
  5. Tesla Model Y
  6. Tesla Model S
  7. Volkswagen e-Golf
  8. Chevrolet Bolt
  9. Ford Mustang Mach-E
  10. Chevrolet Spark

După cum puteți vedea, cea mai accesibilă mașină Tesla - Model 3 - conduce lista Carvana a celor mai bine vândute mașini second-hand alimentate cu baterii, urmată de Nissan Leaf. Interesant este faptul că lista include și modele scoase din uz, precum BMW i3, Chevrolet Volt, Volkswagen e-Golf și Chevrolet Spark.

Cel mai scump vehicul nou - Tesla Model S - se află pe locul șase în listă, dar este și unul dintre cele mai vechi EV-uri aflate la vânzare, debutând în 2012. Chevrolet Spark EV, care a fost pus în vânzare în 2013 și s-a vândut în doar 7.371 de unități până în 2017, când a fost retras, se află și el pe listă, deși pe ultimul loc.

Datorită, în parte, popularității sale uriașe ca EV nou, Tesla Model 3 a fost cel mai bine vândut EV pe Carvana în ultimii trei ani

Din punct de vedere al prețului, o căutare rapidă pe Carvana arată că Tesla Model 3 de ocazie se vinde între 32.000 și 52.000 de dolari, în funcție de vârstă și de kilometraj, în timp ce un Model S mai vechi poate fi cumpărat de la aproximativ 30.000 de dolari.

În același timp, prețurile de ocazie ale rarului Chevrolet Spark EV variază între 10.000 și 15.000 de dolari, ceea ce îl face unul dintre cele mai accesibile EV-uri second-hand de pe site, alături de prima generație Nissan Leaf, care poate fi achiziționat de la aproximativ 11.000 de dolari.