brand

Cele mai bune mașini electrice second-hand de cumpărat în 2023

Cele mai bune mașini electrice second-hand de cumpărat în 2023

Piața auto, atât cea de vehicule noi cât și cea de mașini second-hand, a fluctuat atât de mult în ultimii doi ani, încât cumpărătorii pot avea dificultăți în a ști de unde să înceapă. Pentru a vă ajuta în căutarea dumneavoastră, analiștii noștri de date studiază în fiecare lună vastul inventar de mașini second-hand listate pe CarGurus UK de către dealerii din toată țara și compară prețurile medii de listare în luna care tocmai s-a încheiat cu cele din aceeași lună a anului precedent.

În acest ghid actualizat în mod regulat, identificăm cele mai bune mașini electrice unde prețul mediu de listare a înregistrat cea mai mare scădere de la an la an, evidențiind astfel mașinile second-hand care reprezintă cea mai bună valoare pe o piață unde prețurile second-hand rămân peste nivelurile istorice.

Deci, fără alte introduceri, să ne cufundăm în ceea ce CarGurus a identificat ca fiind cele mai bune mașini second-hand de cumpărat chiar acum. Nu uitați să reveniți în fiecare lună pentru ultimele date.

Cele mai bune mașini electrice second-hand de cumpărat în 2023

1. Jaguar I-Pace (2018-)

Jaguar I-Pace este în vânzare din 2018, așa că este impresionant că și astăzi rămâne una dintre cele mai plăcute mașini electrice de condus. În ultimele luni, valorile sale reziduale au scăzut, făcându-l mult mai tentant pentru cumpărările second-hand. În studiul nostru, prețul mediu second-hand se situa în jurul valorii de 38.000 de euro, dar partea inferioară a gamei începe de la mai puțin; puteți achiziționa un I-Pace de trei ani cu aproximativ 80.000 de kilometri de la sub 28.000 de euro.

2. Tesla Model 3 (2018-)

Având în vedere decizia Tesla de mai devreme anul acesta de a reduce prețul unui Model 3 nou cu aproximativ 6.000 de euro, nu este de mirare că valorile second-hand au urmat aceeași tendință. Aceasta este o veste bună pentru cumpărătorii second-hand, care acum pot achiziționa un Model 3 de la aproximativ £21,000 (prețurile în medie sunt în prezent sub £30,000), dar mai puțin bună pentru cei care și-au achiziționat mașinile înainte de reducerea prețului. În orice caz, proprietarii Model 3 se pot simți satisfăcuți că au una dintre cele mai bune mașini electrice de pe piață, susținută de ceea ce este, probabil, cea mai bună infrastructură de încărcare.

3. BMW i3 (2013-)

BMW i3 a fost unul dintre primele EV-uri care au apărut pe scenă, arătând că BMW gândea foarte diferit față de alți producători despre cum ar putea arăta un viitor electric. Este bazat pe o celulă de pasageri specială realizată din plastic armat cu fibră de carbon și dispune de un design care nu seamănă cu niciunul dintre celelalte modele BMW (cu excepția i8, mașina sport hibridă ceva asemănătoare). Pe autostradă, i3 este un pic obositor datorită suspensiilor agitate și susceptibilității de a fi deviat de vânturile laterale, dar în oraș, performanța sa puternică, dimensiunile mici și cercul de întoarcere mic sunt ideale. Este, de asemenea, surprinzător de spațios pentru patru persoane, deși portbagajul este mic.

4. Audi E-Tron (2018-)

E-Tron este unul dintre mai multe EV-uri premium second-hand care au înregistrat scăderi semnificative de preț în ultimele luni. Este un SUV mare, orientat spre confort, excelent pentru a parcurge distanțe lungi - cu condiția să se încadreze în autonomia sa. Dacă vă ghidați după cifrele WLTP, autonomia ar putea fi de 186 sau 271 de mile, în funcție de opțiunea bateriei pe care o alegeți. Cu toate acestea, în testele noastre, E-Tron a fost dezamăgitor de ineficient, returnând doar aproximativ 2 mile/kWh. Aceasta este aproximativ jumătate din ceea ce pot gestiona unii dintre rivalii săi, ceea ce înseamnă că autonomia reală poate fi semnificativ mai mică decât cifrele oficiale. De remarcat că E-Tron a fost revizuit în 2023 și acum se numește Q8 E-Tron.

5. Volkswagen ID.3 (2020-)

ID.3 este interpretarea Volkswagen a unei mașini de familie electrice. Extern, are aproximativ aceeași dimensiune ca un Golf, dar în interior oferă la fel de mult spațiu pentru pasageri ca un Passat. ID.3 este o mașină extrem de competentă, deși, la fel ca multe VW-uri recente, a fost marcată de unele frustrări cu sistemul său de infotainment și contorale de încălzire. Modelul ID.3 facelift lansat în 2023 corectează unele dintre aceste probleme, dar tot nu este la fel de bun cum ar trebui să fie pentru prețul său. Oricum, așteptați-vă ca modelele pre-facelift să devină și mai tentante ca achiziții second-hand în lunile și anii viitori.

6. Renault Zoe (2020-)

Împreună cu Nissan Leaf, micuța Renault Zoe a fost un pionier în clasa mașinilor electrice. Pentru o vreme după lansarea sa, prețurile second-hand erau foarte mici deoarece piața nu știa ce să facă cu mașinile electrice (la un moment dat puteai cumpăra un Zoe second-hand cu un număr mic de mile de la doar £5,000), dar pe măsură ce piața s-a adaptat și criza semiconductorilor a cauzat creșterea prețurilor la mașini, prețurile la Zoes second-hand au crescut. În piața de astăzi, prețurile pentru Zoe încep din nou să se înmoaie, și, deși prețul mediu de listare de aproximativ £15,000 este încă mult mai mare decât anterior, este important de notat că veți obține o mașină mult mai bună pentru banii dvs. datorită îmbunătățirilor care au fost aduse în timp asupra autonomiei și performanței Zoe.

7. Nissan Leaf (2017-)

Nissan Leaf s-ar putea să nu fie cea mai palpitantă mașină electrică de condus, sau cea mai glamour de deținut, dar totuși există multe de apreciat. În primul rând, este o mașină de familie practică, extrem de ușor de condus și de trăit cu ea. Ca unul dintre primele EV-uri mainstream, este, de asemenea, în abundentă pe piața second-hand, cu modele care acoperă primele și a doua generații. Cele mai multe Leaf-uri nu au autonomia pentru a se potrivi cu mașinile electrice mai noi, dar optați pentru un model e+ și oficial va parcurge până la 384 de kilometri între încărcări (gândiți-vă la aproximativ 321 de kilometri în condusul real).

8. Kia e Niro (2019-2021)

Întrebați-ne care este cea mai bună mașină electrică second-hand de vânzare în Marea Britanie chiar acum și răspunsul nostru ar fi prima generație Kia e Niro. Atât de bun este e Niro, de fapt, încât versiunea cu autonomie mai lungă (baterie de 64kWh) aproape că a câștigat megatestul nostru EV SUV înapoi în 2021. Pentru asta, mulțumim combinației sale de spațiu, practicabilitate, tehnologie, autonomie și faptul că este plăcut de condus. În final, Skoda Enyaq l-a depășit pentru a câștiga, dar ca mașină second-hand, e Niro contraatacă datorită faptului că multe vor fi încă eligibile pentru soldul garanției originale de șapte ani, 160.000 de kilometri. Iată un EV second-hand cu o autonomie de confortabil peste 321 de kilometri (în forma de baterie mai mare) pe care îl puteți cumpăra cu multă liniște.