brand

Cele mai bune 10 mașini hibride pe care să le cumperi în 2024

Cele mai bune 10 mașini hibride pe care să le cumperi în 2024

Automobilele electrificate devin din ce în ce mai comune pe drumurile din România, datorită presiunilor politice, de mediu și de piață. Mașinile hibride de toate tipurile, inclusiv cele blânde, complete și cu plug-in, sunt o alegere populară pentru șoferi deoarece oferă teoretic o abordare `cea mai bună din ambele lumi` pentru conducerea eco-friendly.

Tehnologia hibridă poate îmbunătăți eficiența combustibilului unei varietăți de mașini, ceea ce înseamnă că există economii reale de făcut. Hibridele au și mult sens pentru cumpărătorii privați cu un număr mai mic de kilometri sau pentru cei urbanizați, precum și pentru utilizatorii de flote care doresc să scadă facturile de impozitare a mașinilor de companie.

Tipuri de mașini hibride

Mașini hibride Plug-in (PHEVs)

Mașinile hibride plug-in (PHEVs) oferă de asemenea o autonomie de conducere pur electrică semnificativă, majoritatea fiind capabile să acopere 30 de mile sau mai mult fără a arde o picătură de benzină. Cu toate acestea, așa cum sugerează și numele, hibridele plug-in trebuie să fie încărcate regulat pentru a oferi cea mai bună autonomie și economie de combustibil posibil.

Mașini Mild-hybrid

Vehiculele mild-hybrid vor apela la cei care nu doresc să se preocupe de încărcarea bateriilor, deoarece acestea incorporează un mic motor electric care este folosit exclusiv pentru a asista motorul și nu pentru a lucra independent de acesta. Mild-hibrizii sunt de obicei cea mai ieftină cale de a deține o mașină hibridă, dar nu există deloc o conducere pur electrică.

Pe măsură ce tehnologia hibridă avansează, producătorii realizează un echilibru tot mai bun între performanță și eficiență, cu hibrizi de toate tipurile care joacă un rol cheie în a umple golul dintre mașinile cu ardere internă și cele electrice.

Top 10 mașini hibride pe care să le cumperi în 2024

1. Honda Civic

Honda Civic-ul hibrid, noua generație, se remarcă prin performanță dinamică și eficiență excepțională. Echipat cu tehnologia Full Hybrid e:HEV, noul model îmbină armonios un design sportiv atractiv cu o propulsie electrificată stimulantă. Datorită sistemului de propulsie hibrid auto-încărcabil, Civic-ul e:HEV nu necesită încărcare la o sursă de curent și poate atinge o autonomie de până la 840 de kilometri în condiții reale de condus. Emisiile de CO2 reduse, de numai 108 grame pe kilometru, și consumul de combustibil de 4,7 litri la sută contribuie la un impact redus asupra mediului. Civic-ul hibrid se distinge și prin confortul interior și tehnologia de ultimă generație, oferind o experiență de condus excepțională și fără compromisuri.

2. Toyota Yaris

Toyota Yaris-ul hibrid, cea mai recentă versiune, se remarcă prin eficiență incontestabilă și un comportament dinamic de excepție. Propulsat de motorul hibrid 1.5 Hybrid, noul Yaris oferă o combinație armonioasă de emisii reduse, de numai 87 de grame de CO2 la kilometru, și un consum de combustibil impresionant de 3,9 litri la sută. Autonomia extinsă, de până la 850 de kilometri, permite o experiență de condus fără griji, fie că explorezi orașul aglomerat sau călătorești pe distanțe lungi. Yaris-ul hibrid se încadrează perfect în stilul urban, fiind compact, agil și ușor de manevrat, fără a sacrifica confortul și tehnologia de ultimă generație. O alegere inspirată pentru cei care apreciază atât performanța ecologică, cât și plăcerea de a conduce.

3. Dacia Jogger Hybrid

Dacia Jogger hibrid, versiunea cea mai recentă, reprezintă o îmbinare de confort, spațiu și performanță ecologică. Propulsat de un motor hibrid combinat cu un motor termic, Jogger-ul oferă o autonomie de până la 100 de kilometri în modul electric pur, reducând semnificativ emisiile de CO2, de numai 112 grame la kilometru. Consumul de combustibil se situează la un nivel impresionant de 4,6 litri la sută, contribuind la o mobilitate mai prietenoasă cu mediul. Cu un interior spațios și confortabil, Jogger-ul hibrid se adresează familiilor active sau celor care apreciază versatilitatea și utilitatea unui vehicul practic. O alegere ideală pentru cei care caută o soluție de mobilitate eficientă și economică, fără a renunța la confort și spațiu.

4. Kia Niro

Kia Niro-ul hibrid, noua generație, reușește să îmbine armonios performanțele ecologice cu un design modern și spațios. Propulsat de sistemul hibrid de ultimă generație, Niro-ul oferă o autonomie electrică de până la 60 de kilometri, contribuind la reducerea emisiilor de CO2 la doar 96 de grame per kilometru. Consumul de combustibil impresionant de 4,3 litri la sută asigură o mobilitate eficientă, fără a sacrifica confortul și spațiul interior generos. Niro-ul hibrid se adresează celor care apreciază un stil de viață sustenabil, fără a renunța la funcționalitatea și eleganța unui SUV compact. O alegere inspirată pentru cei care caută o soluție de mobilitate eficientă, ecologică și confortabilă.

5. Toyota RAV4

Toyota RAV4-ul hibrid, noua generație, vine în întâmpinarea pasionaților de SUV-uri cu o experiență de condus captivantă și performanțe ecologice incontestabile. Propulsat de un motor hibrid eficient, RAV4 oferă o autonomie electrică de până la 98 de kilometri, contribuind la reducerea emisiilor de CO2 la doar 92 de grame per kilometru. Consumul de combustibil impresionant de 5,1 litri la sută asigură o mobilitate eficientă, fără a sacrifica caracteristicile dinamice ale unui SUV. Interiorul spațios și confortabil, dotat cu tehnologie de ultimă generație, oferă o experiență de călătorie deosebită. RAV4-ul hibrid se adresează celor care caută un SUV versatil, eficient și prietenos cu mediul, fără a renunța la confortul și siguranța. O alegere inspirată pentru cei care apreciază un stil de viață activ și sustenabil.

6. Hyundai Tucson

Hyundai Tucson-ul hibrid, noua generație, îmbină armonios performanțele excepționale cu un design contemporan și un interior spațios. Propulsat de un motor hibrid eficient, Hyundai Tucson oferă o autonomie electrică de până la 60 de kilometri, contribuind la reducerea emisiilor de CO2 la doar 121 de grame per kilometru. Consumul de combustibil impresionant de 5,4 litri la sută asigură o mobilitate eficientă, fără a sacrifica confortul și spațiul interior generos. Hyundai Tucson se adresează celor care caută un SUV elegant, performant și prietenos cu mediul, fără a renunța la funcționalitatea și tehnologia de ultimă generație. O alegere inspirată pentru cei care apreciază un stil de viață activ și responsabil.

7. Kia Sportage

Kia Sportage-ul hibrid, noua generație, impresionează prin combinația de performanță dinamică, eficiență excepțională și un design modern. Propulsat de un motor hibrid inteligent, Sportage-ul oferă o autonomie electrică de până la 62 de kilometri, reducând semnificativ emisiile de CO2 la doar 117 grame per kilometru. Consumul de combustibil impresionant de 4,9 litri la sută contribuie la o mobilitate prietenoasă cu mediul, fără a sacrifica caracteristicile dinamice ale unui SUV compact. Interiorul spațios și confortabil, dotat cu tehnologie de ultimă generație, oferă o experiență de călătorie deosebită. Sportage-ul hibrid se adresează celor care caută un SUV versatil, eficient și prietenos cu mediul, fără a renunța la confortul și siguranța. O alegere inspirată pentru cei care apreciază un stil de viață activ și sustenabil.

8. Toyota Corolla

Toyota Corolla-ul hibrid, cea mai recentă versiune, se remarcă prin eficiență incontestabilă și un comportament dinamic de excepție. Propulsat de sistemul hibrid de ultimă generație, noul Corolla oferă o combinație armonioasă de emisii reduse, de numai 89 de grame de CO2 la kilometru, și un consum de combustibil impresionant de 3,9 litri la sută. Autonomia extinsă, de până la 830 de kilometri, permite o experiență de condus fără griji, fie că explorezi orașul aglomerat sau călătorești pe distanțe lungi. Corolla-ul hibrid se încadrează perfect în stilul urban, fiind compact, agil și ușor de manevrat, fără a sacrifica confortul și tehnologia de ultimă generație. O alegere inspirată pentru cei care apreciază atât performanța ecologică, cât și plăcerea de a conduce.

9. Renault Clio

Renault Clio-ul hibrid, noua generație, oferă o combinație armonioasă de performanțe ecologice, tehnologie de ultimă generație și un design modern. Propulsat de un motor hibrid, noul Clio oferă o autonomie electrică de până la 55 de kilometri, reducând semnificativ emisiile de CO2 la doar 93 de grame per kilometru. Consumul de combustibil impresionant de 4,9 litri la sută contribuie la o mobilitate prietenoasă cu mediul, fără a sacrifica nici confortul interiorului spațios, nici tehnologia de ultimă generație. Clio-ul hibrid se adresează celor care caută un hatchback compact, eficient și prietenos cu mediul, fără a renunța la caracteristicile dinamice și confortul unui vehicul modern. O alegere inspirată pentru cei care apreciază un stil de viață urban și sustenabil.

10. Lexus NX

Lexus NX-ul hibrid, noua generație, îmbină armonios eleganța premium cu performanțe ecologice de excepție. Propulsat de sistemul hibrid de ultima generație, NX-ul oferă o autonomie electrică de până la 80 de kilometri, contribuind la reducerea emisiilor de CO2 la doar 78 de grame per kilometru. Consumul de combustibil impresionant de 6,9 litri la sută asigură o mobilitate eficientă, fără a sacrifica confortul și tehnologia de ultimă generație. Interiorul spațios și luxos, dotat cu tehnologie de ultimă oră, oferă o experiență de călătorie deosebită. NX-ul hibrid se adresează celor care caută un SUV premium, eficient și prietenos cu mediul, fără a renunța la confortul și siguranța maximă. O alegere inspirată pentru cei care apreciază un stil de viață activ, responsabil și exclusivist.