brand

Top 10 cele mai bune mașini plug-in hybrid pe care să le cumperi în 2023

Top 10 cele mai bune mașini plug-in hybrid pe care să le cumperi în 2023

Nu toată lumea este pregătită să facă pasul cel mare cu un vehicul complet electric, ceea ce face ca hibrizii plug-in (PHEV) să fie un "pas înainte" excelent. În plus, având în vedere că mulți producători s-au alăturat cursei de înarmare PHEV, există acum o gamă imensă de modele din care puteți alege - de la SUV-uri, berline, break-uri sau hatchback-uri, există probabil o opțiune care să se potrivească stilului dumneavoastră de viață.

Fie că doriți să vă reduceți amprenta de carbon, să profitați de stimulentele guvernamentale, de ratele de impozitare mai mici sau pur și simplu preferați condusul unei mașini hibride plug-in, există o mulțime de beneficii dacă doriți să faceți trecerea de la mașinile cu motor cu ardere internă la un hibrid.

Marea varietate de vehicule care sunt oferite acum ca hibrid plug-in înseamnă că există opțiuni PHEV care se potrivesc cumpărătorilor de pe o gamă largă de piețe. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că pentru cumpărători este și mai greu să aleagă vehiculul potrivit pentru ei. Pe această pagină ne propunem să vă ajutăm, explicând piața și oferind verdictele noastre cu privire la cele mai bune hibride plug-in pe care le puteți cumpăra.

Deci, ce PHEV-uri vă recomandăm? Având în vedere că în prezent există atât de multe oferte, vă putem prezenta un top 10 al celor mai bune opțiuni.

1. Mercedes C 300 e

Mercedes C 300e 2023 este un sedan compact de lux care a fost complet redesenat pentru anul 2022. Acesta este echipat cu un motor pe benzină de 2,0 litri, turbocharged, cu tehnologie hibridă ușoară. Modelul C 300e are o putere de 230 kW, ceea ce echivalează cu 313 cai putere, și un cuplu de 320 Nm. Acesta funcționează în tandem cu un motor electric care atinge o viteză maximă de 140 km/h. Mașina are o rată de consum de combustibil variată, în funcție de condițiile de conducere, situându-se între 7,1 și 13,3 litri la 100 km.

C 300e vine cu o gamă largă de dotări standard, inclusiv plafon panoramic, scaune încălzite, detectare a unghiului mort și control de croazieră adaptiv. Mașina oferă o autonomie de 542 km și poate fi alimentată atât de la o priză obișnuită, cât și de la stațiile de încărcare rapidă. Timpul de încărcare pentru bateria de 13,8 kWh este de aproximativ 2 ore și 15 minute la o stație de încărcare rapidă. Cu o combinație de motor electric și motor pe benzină, Mercedes C 300e oferă o experiență de condus confortabilă și performanțe impresionante.

2. BMW 330e

BMW 330e xDrive este o mașină sedan plug-in hybridă care oferă eficiență, confort și rafinament dinamic. Aceasta combină un motor pe benzină de 2 litri, o baterie litiu-ion și un motor electric integrat. Sistemul hibrid produce un total de 252 cai putere, cu încă 40 de cai putere disponibili prin funcția XtraBoost. Mașina poate accelera de la 0 la 100 km/h în 5,8 secunde. Aceasta are o autonomie electrică pură de 52-60 km și poate fi încărcată în 3,75 ore. BMW 330e xDrive oferă versatilitate și un consum redus de combustibil, datorită sistemului său hibrid. De asemenea, vine cu sistemul de tracțiune integrală xDrive, care oferă performanțe dinamice. Mașina oferă un nivel ridicat de confort și plăcere în conducere, cu caracteristici precum suspensia adaptivă și direcția variabilă. În ansamblu, BMW 330e xDrive combină eficiența, versatilitatea și rafinamentul dinamic.

3. Kia Sportage PHEV

Noul Kia Sportage PHEV 2023 este un SUV compact hibrid plug-in care impresionează prin designul său. Această mașină oferă o combinație perfectă între performanță și eficiență energetică. Cu un design premiat și materiale de înaltă calitate, interiorul luxos al Sportage PHEV te va cuceri cu siguranță. Acesta vine echipat standard cu caracteristici de ultimă generație și tehnologie avansată. Poți rula pe energie electrică exclusivă timp de 55 km și consumul de combustibil combinat este de 2.8 l/100km dacă este conectat în mod constant. Cu un motor turbo puternic și o experiență de condus lină, Kia Sportage PHEV oferă o plăcere și o siguranță deosebită. Bateria de 13.8 kWh poate fi încărcată în aproximativ 12 ore de la o priză obișnuită.

4. Skoda Octavia iV

Skoda Octavia iV 2023 este o mașină versatilă și practică, potrivită atât pentru uzul în afaceri, cât și pentru uzul în familie. Aceasta are un design unic, cu dimensiuni compacte și sisteme avansate de asistență pentru șofer. Octavia oferă, de asemenea, echipamente de ultimă generație, inclusiv sisteme de asistență pentru șofer și sisteme de infotainment cu cartele SIM încorporate. Aceasta dispune de detalii inteligente și compartimente spațioase, precum și de caracteristici tehnologice inteligente. Octavia vine în diferite modele, inclusiv Combi, iV (hibrid plug-in), RS (versiune dinamică), Scout (model robust), Sportline (versiune sportivă) și Tour (versiune pentru afaceri sau familie). Octavia iV este primul hibrid plug-in de la Skoda. Aceasta oferă avantajele mașinilor electrice și convenționale, având o autonomie electrică de până la 68 km și un motor pe benzină pentru călătorii mai lungi. Octavia iV poate fi încărcată ușor acasă sau în deplasare.

5. BMW 545e xDrive

BMW 545e xDrive 2023 este o mașină hibridă plug-in puternică, care oferă eficiență, confort și rafinament dinamic. Aceasta combină un motor pe benzină de 3,0 litri, o baterie litiu-ion și un motor electric integrat. Sistemul hibrid produce un total de 394 cai putere, cu încă 109 cai putere disponibili prin funcția XtraBoost. Mașina poate accelera de la 0 la 100 km/h în 4,7 secunde. Are o autonomie electrică pură de 54-57 de kilometri și poate fi încărcată în 4,5 ore. BMW 545e xDrive Sedan oferă versatilitate și consum redus de combustibil datorită sistemului său hibrid. De asemenea, vine cu sistemul de tracțiune integrală xDrive, care oferă performanțe dinamice. Mașina oferă un nivel ridicat de confort și plăcere în conducere, cu caracteristici precum suspensia adaptivă și direcția variabilă. În ansamblu, BMW 545e xDrive Sedan îmbină eficiența, versatilitatea și rafinamentul dinamic.

6. Range Rover Sport P440e

Range Rover Sport P440e 2023 este un SUV de lux și puternic, care oferă o combinație perfectă între performanță și eficiență. Acesta este echipat cu un sistem hibrid plug-in, care combină un motor pe benzină cu un motor electric. Motorul pe benzină are o capacitate de 2.0 litri, în timp ce motorul electric oferă o autonomie electrică de până la 41 de kilometri. Sistemul hibrid oferă o putere totală de 404 cai putere și un cuplu impresionant. Cu o accelerație de la 0 la 100 de kilometri pe oră în doar 6.7 secunde, Range Rover Sport P440e oferă o experiență de conducere dinamică și plăcută. Acesta poate fi încărcat complet în aproximativ 7.5 ore, iar acest lucru poate fi făcut la domiciliu sau la stațiile publice de încărcare. Range Rover Sport P440e vine cu caracteristici de lux și confort, inclusiv un interior spațios și rafinat, tapițerie din piele premium și tehnologie avansată. Cu sistemul său de tracțiune integrală, acesta oferă performanțe remarcabile pe toate tipurile de teren. În concluzie, Range Rover Sport P440e 2023 este un SUV de lux și eficient, care oferă o combinație perfectă între putere, performanță și confort, fiind ideal pentru aventuri atât în mediul urban, cât și în afara acestuia.

7. Lexus NX 450h+

Lexus NX 450h+ 2023 este un SUV compact de lux care a suferit o renovare completă față de modelul anterior. Această versiune plug-in hybrid oferă o combinație perfectă între performanță și eficiență. Sistemul său hibrid combină un motor pe benzină de 2,5 litri cu un motor electric, rezultând o putere totală de 306 cai putere și un cuplu impresionant. SUV-ul poate accelera de la 0 la 100 km/h în 6,2 secunde și are o autonomie electrică de până la 61 de kilometri. Cu o capacitate de încărcare completă de aproximativ 7,5 ore, Lexus NX 450h+ este un vehicul ideal pentru aventurile urbane și off-road. Dispune de caracteristici de lux și confort, un interior spațios și rafinat, tapițerie din piele premium și tehnologie avansată. Sistemul său de tracțiune integrală și performanța sa remarcabilă pe toate tipurile de teren sunt evidențiate. Prețurile pentru Lexus NX 450h+ încep de la 57.705 euro și pot ajunge până la 59.950 euro

8. DS 4 E-Tense 225

DS 4 E-Tense 225 2023 este un hatchback de lux electric produs de DS Automobiles. Acesta este echipat cu un sistem de propulsie hibrid, care combină un motor electric și un motor pe benzină. Motorul electric are o putere de 109 CP, iar motorul pe benzină are o putere de 180 CP. Viteza maximă a mașinii este de aproximativ 225 km/h, iar accelerația de la 0 la 100 km/h poate fi atinsă în aproximativ 8,7 secunde. Capacitatea rezervorului de combustibil este de 43 de litri, ceea ce înseamnă că mașina poate parcurge aproximativ 800 de kilometri cu un plin. Prețul de pornire al DS 4 E-Tense 225 2023 este de aproximativ 40.000 de euro.

9. Renault Captur E-Tech PHEV

Renault Captur E-Tech PHEV 2023 este disponibil în două versiuni de motor: E-Tech full hybrid și plug-in hybrid. E-Tech full hybrid oferă beneficii precum modul electric pentru până la 80% din timp, reducerea consumului de combustibil cu până la 40% și o experiență de conducere silențioasă și confortabilă. Aceasta are un motor de 145 de cai putere. E-Tech plug-in hybrid oferă o autonomie în modul electric de până la 65 de kilometri, economii de combustibil de până la 75% în comparație cu un motor pe benzină echivalent și o viteză maximă în modul electric de 135 km/h. Aceasta are un motor de 160 de cai putere. Mașina dispune, de asemenea, de caracteristici precum un sistem multimedia conectat, un sistem de frânare ABS și oglinzi reglabile electric și încălzite. Prețul de pornire al Renault Captur E-Tech PHEV 2023 este de aproximativ 25.000 de euro.

10. Mercedes S 580e

Mercedes S 580e 2023 este un automobil hibrid plug-in care oferă un echilibru între performanță și eficiență energetică. Această mașină de lux este echipată cu un motor electric și un motor pe benzină, având o capacitate a bateriei de 3,0 litri. Motorul pe benzină are o putere de 362 CP, iar motorul electric adaugă încă 148 CP, oferind astfel o putere totală de 510 CP. Cu o capacitate de 5 pasageri, Mercedes S 580e 2023 este potrivit pentru călătorii în grup sau pentru familii numeroase.

Unul dintre avantajele majore ale acestui model este economia de combustibil, în comparație cu un motor pe benzină echivalent. Mercedes S 580e 2023 oferă o reducere semnificativă a consumului de combustibil, permițând șoferilor să economisească bani și să protejeze mediul înconjurător. În plus, mașina are un mod electric, care permite conducerea complet electrică pe distanțe scurte. Această caracteristică este ideală pentru deplasările urbane, în care emisiile de CO2 pot fi reduse semnificativ.

Prețul de pornire al modelului Mercedes S 580e 2023 este aproximativ 100.000 de euro. Cu toate că poate părea o investiție considerabilă, acesta este justificat de caracteristicile și performanțele excepționale ale mașinii. Mercedes S 580e 2023 oferă o experiență de condus liniștită și confortabilă, grație sistemului său multimedia conectat și funcțiilor de siguranță avansate, precum sistemul de frânare ABS și oglinzile electrice și încălzite reglabile. Pentru cei care doresc să combine luxul și eficiența energetică, Mercedes S 580e 2023 este o alegere excelentă.

Cele mai bune plug-in hybrid în 2023

  1. Mercedes C 300 e
  2. BMW 330e
  3. Kia Sportage PHEV
  4. Skoda Octavia iV
  5. BMW 545e xDrive
  6. Range Rover Sport P440e
  7. Lexus NX 450h+
  8. DS 4 E-Tense 225
  9. Renault Captur E-Tech PHEV
  10. Mercedes Clasa S 580e

De ce să cumperi un plug-in hibrid?

Un vehicul electric hibrid cu încărcare prin priză (PHEV) oferă un echilibru între conducerea prietenoasă cu mediul înconjurător și flexibilitate. PHEV-urile pot parcurge în mod tipic între 12 și 30 de mile folosind doar energie electrică înainte ca motorul pe benzină să intre în funcțiune. Trecerea între modul electric și cel pe benzină este fluidă. PHEV-urile pot fi încărcate în câteva ore și au un aspect similar cu mașinile convenționale pe benzină. Avantajele PHEV-urilor includ posibilitatea de a merge oriunde fără a vă face griji în privința încărcării, economii de combustibil și disponibilitatea de stimulente fiscale federale. Mărci de mașini de lux precum BMW și Audi oferă PHEV-uri, la fel și producătorii auto de masă precum Toyota și Honda. Jeep Wrangler 4xe este un PHEV aventuros cu capacități off-road

Alegerea unui PHEV poate fi o opțiune excelentă pentru a beneficia de avantajele mașinilor electrice, dar fără a fi restricționat de limitările legate de încărcare. Cu un PHEV, puteți călători pe distanțe lungi fără a vă face griji în privința punctelor de încărcare, deoarece PHEV-urile pot funcționa și cu motorul pe benzină. Acest lucru oferă o flexibilitate sporită și elimină teama de a rămâne fără energie electrică în mijlocul unei călătorii lungi.

În plus, achiziționarea unui PHEV vă poate aduce economii semnificative la combustibil. Datorită capacității sale de a funcționa pe energie electrică, PHEV-ul poate reduce semnificativ consumul de combustibil și costurile aferente. De asemenea, guvernele și autoritățile locale oferă stimulente fiscale și subvenții pentru achiziționarea de vehicule electrice hibride cu încărcare prin priză, ceea ce face această opțiune și mai atractivă din punct de vedere financiar.

În concluzie, achiziționarea unui PHEV poate fi o alegere inteligentă pentru cei care doresc să adopte o soluție de transport mai prietenoasă cu mediul înconjurător, dar care nu vor să se confrunte cu limitările și restricțiile asociate cu mașinile electrice pure. PHEV-urile oferă un echilibru perfect între performanță, eficiență și flexibilitate, făcându-le o opțiune ideală pentru șoferii care doresc să facă un pas înainte către viitorul mobilității durabile.