brand

Top 10 cele mai bune mașini plug-in hibrid (PHEV) în 2024

Top 10 cele mai bune mașini plug-in hibrid (PHEV) în 2024

Industria auto se află într-o tranziție rapidă către mobilitatea electrică, iar plug-in hybridele (PHEV) ocupă un loc important în acest proces de transformare. Aceste vehicule combină avantajele motoarelor electrice, cum ar fi emisiile reduse de carbon și consumul eficient de energie, cu autonomia extinsă oferită de motoarele pe benzină. Ca rezultat, PHEV-urile reprezintă o opțiune ideală pentru cei care caută o mașină practică, eficientă și prietenoasă cu mediul.

În acest articol, vom explora cele mai bune plug-in hybride ale anului 2024, prezentând caracteristicile și avantajele acestora. Vom analiza modele din diverse categorii de vehicule, de la sedanuri și SUV-uri la minivanuri și chiar crossovere coupe.

Avantajele plug-in hybridelor

PHEV-urile oferă o serie de avantaje față de vehiculele cu motor pe benzină convențional sau de mașinile electrice pure:

  • Consum redus de combustibil: PHEV-urile pot funcționa pe modul electric aproape exclusiv pentru o distanță semnificativă, ceea ce reduce semnificativ consumul de combustibil și emisiile de CO2.
  • Autonomie extinsă: Când bateria electrică este descărcată, PHEV-urile pot comuta automat la modul hibrid, care utilizează atât motorul electric, cât și motorul pe benzină pentru a oferi o autonomie totală mai mare.
  • Performanțe sporite: Mulți PHEV-uri oferă performanțe echivalente sau chiar superioare modelelor convenționale cu motor pe benzină, datorită combinației dintre motorul electric și motorul pe benzină.
  • Acces la facilități de încărcare EV: PHEV-urile beneficiază de același acces la facilități de încărcare EV ca și mașinile electrice pure, ceea ce le face o opțiune practică pentru cei care locuiesc în orașe sau care au acces la parcări private cu stații de încărcare.

Cele mai bune mașini plug-in hibrid în 2024

1. Toyota RAV4 Prime

Toyota RAV4 Prime PHEV este un SUV hibrid plug-in impresionant care oferă performanțe excepționale și o autonomie electrică de până la 60 de kilometri. Cu o putere combinată de 306 cai putere și tracțiune integrală, RAV4 Prime este gata să impresioneze pe orice drum. Autonomia sa totală, cu o baterie complet încărcată și un rezervor plin de benzină, este de până la 980 de kilometri. RAV4 Prime este echipat cu o tehnologie de ultimă generație, inclusiv un sistem de infotainment cu ecran tactil de 10,5 inci, un sistem audio JBL premium și un sistem de încărcare wireless pentru telefoane mobile. Este, de asemenea, echipat cu o serie de sisteme de siguranță active și pasive, inclusiv un sistem de frânare de urgență cu detectarea pietonilor și un sistem de avertizare la depășirea benzii de circulație. RAV4 Prime este disponibil în două niveluri de echipare: SE și XSE. Prețul său începe de la 54.681,69 EUR.

2. Kia Sorento PHEV

Kia Sorento PHEV este un SUV hibrid plug-in spațios și confortabil care oferă o combinație echilibrată de performanță, eficiență și versatilitate. Cu o autonomie electrică de până la 58 de kilometri, Sorento PHEV este ideal pentru cei care caută un vehicul cu emisii reduse de carbon care poate fi utilizat zilnic pentru călătorii scurte și pentru excursii de week-end. Sistemul său de propulsie hibrid plug-in oferă o putere combinată de 265 CP și 350 Nm de cuplu, ceea ce îl face suficient de puternic pentru a depăși cu ușurință orice obstacol pe drum. Sorento PHEV este echipat cu o serie de tehnologii de ultimă generație, inclusiv un sistem de infotainment cu ecran tactil de 10,25 inch, un sistem audio premium JBL cu 12 difuzoare și un sistem de camere panoramice cu 360 de grade. Este, de asemenea, echipat cu o serie de sisteme de siguranță active și pasive, inclusiv un sistem de frânare de urgență cu detectarea pietonilor și un sistem de asistență la păstrarea benzii de circulație. Sorento PHEV este disponibil în cinci niveluri de echipare: EX, EX+, GT-Line, Platinum și X-Line. Prețul său începe de la 42.627,46 EUR.

3. Ford Escape PHEV

Ford Kuga PHEV este un SUV hibrid plug-in practic și performant, care îmbină eficiența energetică cu versatilitatea necesară pentru a face față nevoilor cotidiene și escapadelor de weekend. Cu o autonomie electrică de până la 53 de kilometri, Kuga PHEV permite condusul în modul electric în majoritatea împrejurărilor urbane, reducând semnificativ emisiile de CO2 și costurile de combustibil. Sistemul său de propulsie hibrid oferă o putere combinată de 225 CP, suficientă pentru a se descurca cu brio pe orice drum, indiferent dacă este vorba de călătorii lungi sau de escapade off-road. Kuga PHEV este echipat cu tehnologii moderne, inclusiv un sistem de infotainment cu ecran tactil de 8 inch, un sistem audio cu 6 difuzoare și un sistem de camere cu vedere panoramică. Siguranța este o prioritate, fiind dotat cu o serie de sisteme active și pasive, cum ar fi sistemul de frânare de urgență cu detectarea pietonilor și sistemul de asistență la păstrarea benzii de circulație. Kuga PHEV este disponibil în trei niveluri de echipare: Titanium, ST-Line și Vignale. Prețul său începe de la 37.390 EUR.

4. BMW 330e

BMW 330e PHEV este o mașină sedan plug-in hibrid performantă și eficientă, care îmbină tehnologia de ultimă generație cu eleganța și dinamismul emblematice BMW. Cu o putere combinată de 288 CP și o autonomie electrică de până la 22 de kilometri, 330e PHEV oferă o experiență de condus electrizantă, fără compromisuri în ceea ce privește performanțele. Sistemul său de propulsie hibrid permite o rulare silențioasă și fără emisii în modul electric, perfectă pentru călătoriile urbane de zi cu zi. În modul hibrid, sistemul combină inteligent motorul electric și motorul pe benzină pentru a asigura o performanță de top și o economie de combustibil excepțională. 330e PHEV este echipat cu o serie de tehnologii avansate, inclusiv un sistem de infotainment cu ecran tactil de 10,25 inch, un sistem audio Harman Kardon cu 16 difuzoare și un sistem de asistență la condus care include frânare automată de urgență cu detectarea pietonilor și menținerea benzii de circulație. Disponibil în două niveluri de echipare: Luxury Line și M Sport, 330e PHEV este o alegere excelentă pentru cei care caută o mașină sedan premium care îmbină performanțele cu eficiența și confortul. Prețul său începe de la 55.330 EUR.

5. Volvo XC60 PHEV

Volvo XC60 PHEV este un SUV hibrid plug-in elegant și performant, care oferă o combinație echilibrată de performanțe, eficiență și siguranță. Cu o putere combinată de 407 CP și o autonomie electrică de până la 45 de kilometri, XC60 PHEV oferă o experiență de condus dinamică și eficientă. Sistemul său de propulsie hibrid permite condusul în modul electric în majoritatea împrejurărilor urbane, reducând semnificativ emisiile de CO2 și costurile de combustibil. În modul hibrid, sistemul combină inteligent motorul electric și motorul pe benzină pentru a asigura o performanță de top și o economie de combustibil excepțională. XC60 PHEV este echipat cu o serie de tehnologii moderne, inclusiv un sistem de infotainment cu ecran tactil de 9 inch, un sistem audio premium Bowers & Wilkins cu 19 difuzoare și un sistem de camere cu vedere panoramică. Siguranța este o prioritate, fiind dotat cu o serie de sisteme active și pasive, cum ar fi sistemul de frânare de urgență cu detectarea pietonilor și sistemul de asistență la păstrarea benzii de circulație. Disponibil în trei niveluri de echipare: Momentum, Inscription și R-Design, Volvo XC60 PHEV este o alegere excelentă pentru cei care caută un SUV premium care îmbină performanțele cu eficiența, confortul și siguranța. Prețul său începe de la 57.900 EUR.

6. Mercedes C300e

Mercedes-Benz C300e PHEV este un sedan hibrid plug-in performant și elegant, care oferă o experiență de condus electrizantă și de înaltă calitate. Cu o putere combinată de 313 CP și o autonomie electrică de până la 116 km, C300e PHEV oferă o combinație agilă de performanțe și eficiență. Sistemul său de propulsie hibrid permite un condus silențios și fără emisii în modul electric, perfect pentru călătoriile urbane de zi cu zi. În modul hibrid, sistemul combină inteligent motorul electric și motorul pe benzină pentru a asigura o performanță de top și o economie de combustibil excepțională. C300e PHEV este echipat cu o serie de tehnologii de ultimă generație, inclusiv un sistem de infotainment cu ecran tactil de 11,9 inch, un sistem audio Burmester cu 13 difuzoare și un sistem de asistență la condus care include frânare automată de urgență cu detectarea pietonilor și menținerea benzii de circulație. Disponibil în două niveluri de echipare: Avantgarde și AMG Line, C300e PHEV este o alegere excelentă pentru cei care caută un sedan premium performant și eficient, care combină tehnologia de ultimă generație cu confortul și siguranța. Prețul său începe de la 50.471 EUR.

7. Mazda MX-30 R-EV

Mazda MX-30 R-EV PHEV este un SUV hibrid plug-in distinctiv și rafinat, care oferă o experiență de condus dinamică și eficientă, îmbinând tehnologia inovatoare cu designul elegant Mazda. Cu o putere combinată de 170 CP și o autonomie electrică de până la 53 de kilometri, MX-30 R-EV PHEV oferă un echilibru ideal între performanțe și eficiență. Sistemul său de propulsie hibrid unic utilizează un motor rotativ, care funcționează ca un generator pentru a încărca bateria electrică, oferind o propulsie electrică pură și silențioasă în modul EV și o autonomie suplimentară prin motorul pe benzină. Interiorul elegant și spațios al MX-30 R-EV PHEV oferă o experiență de condus confortabilă și primitoare, în timp ce tehnologia de ultimă generație, inclusiv un sistem de infotainment cu ecran tactil de 8,8 inch și un sistem audio premium Bose cu 12 difuzoare, completează experiența de condus modernă. Dispus în două niveluri de echipare, Evolve și Evolve Premium, MX-30 R-EV PHEV este o alegere excelentă pentru cei care caută un SUV hibrid plug-in elegant, dinamic și eficient, care combină designul distinctiv Mazda cu tehnologia inovatoare și confortul premium. Prețul său începe de la 34.290 EUR.

8. BMW X5 PHEV

BMW X5 xDrive50e este un SUV hibrid plug-in performant și spațios, care oferă o combinație echilibrată de performanțe, eficiență și versatilitate. Cu o putere combinată de 483 CP și o autonomie electrică de până la 40 de kilometri, X5 xDrive50e oferă o experiență de condus dinamică și eficientă. Sistemul său de propulsie hibrid cu două motoare electrice și un motor pe benzină oferă o accelerație rapidă și o economie de combustibil excepțională. Interiorul spațios și elegant al X5 xDrive50e oferă o experiență de condus confortabilă pentru șoferii și pasagerii din toate colțurile mașinii. Tehnologia de ultimă generație, inclusiv un sistem de infotainment cu ecran tactil de 12,3 inch și un sistem de asistență la condus care include frânare automată de urgență cu detectarea pietonilor și menținerea benzii de circulație, completează experiența de condus modernă. Disponibil în trei niveluri de echipare: xLine, M Sport și M Sport Executive, X5 xDrive50e este o alegere excelentă pentru cei care caută un SUV premium performant și eficient, care combină confortul, tehnologiile de ultimă generație și siguranța cu spațiul și versatilitatea. Prețul său începe de la 75.361 EUR.

9. Volkswagen Golf PHEV

Volkswagen Golf GTE este un hatchback hibrid plug-in elegant și performant, care oferă o experiență de condus dinamică și eficientă, îmbinând tehnologia de ultimă generație cu designul consacrat Golf. Cu o putere combinată de 245 CP și o autonomie electrică de până la 69 de kilometri, Golf GTE oferă un echilibru ideal între performanțe și eficiență, permițându-vă să conduceți în modul electric în majoritatea împrejurărilor urbane, reducând semnificativ emisiile de CO2 și costurile de combustibil. Sistemul său de propulsie hibrid utilizează un motor electric și un motor pe benzină, oferind o accelerație rapidă și o economie de combustibil excepțională. Interiorul elegant și spațios al Golf GTE oferă o experiență de condus confortabilă și primitoare, în timp ce tehnologia de ultimă generație, inclusiv un sistem de infotainment cu ecran tactil de 10,25 inch și un sistem audio premium Harman Kardon cu 10 difuzoare, completează experiența de condus modernă. Dispus în două niveluri de echipare, Life și R-Line, Golf GTE este o alegere excelentă pentru cei care caută un hatchback hibrid plug-in elegant și performant, care combină designul consacrat Golf cu tehnologia de ultimă generație și confortul premium. Prețul său începe de la 38.373 EUR.

10. Skoda Superb PHEV

Škoda Superb iV este o limuzină hibrid plug-in spațioasă și confortabilă, care oferă o combinație echilibrată de performanțe, eficiență și versatilitate. Cu o putere combinată de 218 CP și o autonomie electrică de până la 55 de kilometri, Superb iV este ideală pentru cei care caută un vehicul cu emisii reduse de carbon care poate fi utilizat zilnic pentru călătorii scurte și pentru excursii de week-end. Sistemul său de propulsie hibrid plug-in oferă o accelerație excelentă și o economie de combustibil excepțională. Interiorul spațios și elegant al Superb iV oferă o experiență de condus confortabilă pentru șoferii și pasagerii din toate colțurile mașinii. Tehnologia de ultimă generație, inclusiv un sistem de infotainment cu ecran tactil de 10,3 inch și un sistem de asistență la condus care include frânare automată de urgență cu detectarea pietonilor și menținerea benzii de circulație, completează experiența de condus modernă. Disponibil în patru niveluri de echipare: Ambition, Style, L&K și SportLine, Superb iV este o alegere excelentă pentru cei care caută o limuzină spațioasă și confortabilă, care îmbină performanțele cu eficiența, confortul premium și siguranța. Prețul său începe de la 52.627,46 EUR.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai bune plug-in hybride ale anului 2024. Există o varietate de modele disponibile, fiecare cu propriile caracteristici și avantaje. Cu o astfel de diversitate pe piață, există cu siguranță un PHEV perfect pentru nevoile și preferințele fiecărui șofer.