brand

Top 5 cele mai bune SUV-uri plug-in hybrid pe care le poți cumpăra în 2022

Top 5 cele mai bune SUV-uri plug-in hybrid pe care le poți cumpăra în 2022

Dacă acum câțiva ani când ziceai SUV te gândeai automat la mașini puternice cu motoare eficiente pe diesel, în 2022 paradigma se schimbă un pic. Eficiența și puterea rămân, însă se adaugă și noxele mult mai mici și consumul mai bun, pentru că noua era se pare că aduce în prim plan SUV-urile hibride

Cu o tehnologie contestată mai puțin decât cea electrică, dar totuși care și-a găsit proprii sceptici, hibridele încep să cucerească din ce în ce mai mulți șoferi chiar și printre cei care preferă mașinile puternice, cu garda înaltă la sol și mult mai spațioase, adică autoturismele din categoria SUV.

Astăzi experții cautimasina.ro îți propun un top 5 cu cele mai bune SUV-uri plug-in hybrid pe care le poți cumpăra în 2022.

1. Volvo XC40

Volvo XC40 Recharge plug-in este un SUV hibrid cu o autonomie de până la 45 km atunci când folosești numai motorul electric și o economie oficială de combustibil de 2.1 l/100 km. Cu pornirile line și accelerația puternică, fiecare călătorie în modelul XC40 Recharge plug-in hybrid este puțin mai rafinată. Poți alege modul Pure electric pentru zero emisii de eșapament pe parcursul călătoriei, modul Hybrid pentru a permite mașinii să optimizeze eficiența și confortul sau modul Power pentru performanțe maxime.

2. Toyota RAV4

Puternică și cu o prezență impozantă pe șosea, caroseria lui RAV4 atrage privirile tuturor, pornind de la elegantele sale faruri cu LED, continuând cu silueta îndrăzneață și ajungând la superbele sale lămpi cu LED.

Toyota RAV4 oferă are o singură motorizare – o unitate pe benzină de 2,5 litri care este ajutată de un motor electric și o baterie. Această configurație hibridă face ca RAV4 să poată fi condus la viteze mici folosind doar energia bateriei, ceea ce evident va face ca mașina să aibă un consum extrem de eficient de 4.6 l/100 km.

3. Kia Niro

Niro PHEV combină stilul practic al unui crossover cu emisiile foarte scăzute ale unui hibrid, oferă un design exterior și interior de clasă superioară și opțiuni de personalizare a culorilor interiorului. Unic printre toate automobilele hibride din Europa, Niro este comercializat cu garanția unică de 7 ani, 150.000 kilometri, oferită standard. Kia Niro PHEV poate atinge o autonomie de 65 km în oraș, sau de 49 kilometri, conform ciclului combinat WLTP. Pentru distanțe mai lungi, funcționează și motorul cu ardere internă care te va ajuta până vei ajunge la o stație de reîncărcare.

4. Ford Kuga

Frumos conturat, remarcabil de eficient, mai mult decât capabil, noul Ford Kuga este disponibil în trei versiuni de vehicule electrificate: Ford Kuga EcoBlue Mild Hybrid, Kuga Hybrid cu auto-incarcare si Kuga Plug-in Hybrid.

Tehnologia hibridă avansată a Ford este concepută pentru a oferi o abordare mai curată, mai silențioasă și mai rafinată a condusului SUV-urilor. Modelele Kuga Hybrid sunt disponibile chiar și cu tracțiune integrală (AWD) pentru capabilitate sporită. Autonomia exclusiv electrică este de până la 64 km.

5. Audi Q5

Audi Q5 TFSI e vă oferă beneficiile sinergiei motorului TFSI cu ardere internă, combinat cu un motor electric puternic: fără a renunța la dinamismul specific automobilelor Audi, dar bucurându-vă de posibilitatea de a conduce cu emisii locale zero. Motorul electric vă permite să parcurgeți distanțele cotidiene uzuale. Iar pentru drumurile mai lungi, vă puteți bizui pe deja consacratul motor cu ardere internă, ce vă va aduce fără ezitare la destinație. În acest fel va fi menajată energia din baterie, ba chiar va fi suplimentată prin intermediul funcției de recuperare, astfel încât, după ce ați parcurs drumul pe șoselele dintre localități, să puteți conduce pur electric și fără emisii locale, când ați ajuns din nou în oraș.