brand

Cele mai bune mașini hibrid pe care să le cumperi în anul 2022

Cele mai bune mașini hibrid pe care să le cumperi în anul 2022

Dacă automobilele electrice sunt automobilele viitorului, cele hibrid sunt ale prezentului. În condițiile actuale, când combustibilii fosili încă se folosesc la un nivel ridicat în producerea energiei și încă mai avem ceva până a deveni capabili ca societate să facem tranziția completă către electricitate, tehnologia hibrid vine ca cea mai bună soluție în domeniul automobilelor.

Nici nu este greu să vezi de ce tehnologia hibrid este atât de atractivă pentru producătorii de automobile din întreaga lume. Această tehnologie convențională este capabilă să îmbunătățească eficiența consumului de combustibil a unei largi varietăți de mașini, ceea ce înseamnă că permite mari economii financiare. Automobilele hibrid sunt de asemenea foarte utile pentru utilizatorii care nu aleargă sute de kilometri zi de zi, ci se deplasează doar în oraș, de acasă la locul de muncă și înapoi. Hibrizii plug-in (PHEV) trebuie conectați în mod regulat pentru a putea fi utilizați fără benzină, dar oferă o autonomie suficientă pentru plimbările în oraș.

Dacă te tentează achiziția unui automobil hibrid, înainte să folosești motorul de căutare cauțimașină.ro pentru a găsi cea mai potrivită mașină în funcție de nevoile tale, citește acest material unde ți-am pregătit cele mai populare modele în care să investești.

1. Mercedes C300 e

Noul Mercedes C Class se laudă cu nivelurile sale de tehnologie și confort, niște realizări la care te-ai aștepta de fapt de la această mașină. Dacă investești într-un Mercedes C300 e poți face economii substanțiale atât dacă îl cumperi pentru uz personal, cât și pentru angajații tăi în calitate de patron. Acest model hibrid plug-in are emisii de CO2 de doar 14 g/km și economisește în medie combustibil de 404 mpg. Mai mult, adevăratul as din mâneca lui C300 e este autonomia sa pur electrică impresionantă pentru o mașină hibrid.

2. Toyota Yaris

Cea mai recentă Toyota Yaris este unul dintre cele mai sensibile supermini-uri de pe piață. Singurul motor disponibil în mașina standard este unul de 1,5 litri, pe benzină, de 114 CP, cu tehnologie hibridă benzină-electricitate, creată și perfecționată de compania Toyota. Această configurație este mai confortabilă în oraș, dar se menține bine și pe autostradă. Astfel, motorul automobilului Toyota Yaris este un motor multifuncțional, sensibil, la fel ca mașina în sine. Toyota susține că Yaris poate fi condusă în modul pur electric pentru aproximativ 80% din timp, în timpul călătoriilor urbane și poate fi condus la viteze de până la 80 mph înainte ca motorul pe benzină să pornească.

3. Renault Captur

Pentru a ține pasul cu piața SUV-urilor mici, mereu competitivă, a doua generație Renault Captur a continuat combinația câștigătoare care a făcut primul model atât de popular - o caroserie cu un stil atractiv și bazele de succes de la Clio. Cel mai recent Captur este mai înalt, mai lung și mai lat decât vechiul model, ceea ce îl face o opțiune mai bună pentru șoferii cu familii. Modelul hibrid plug-in este vârf de gamă și este disponibil numai pentru nivelurile de echipare S Edition și R.S.Configurația PHEV include un motor pe benzină, de 1,6 litri și de 158 CP, cu o baterie de 9,8 kWh și cutie de viteze automată. Autonomia pur electrică este perfectă pentru a naveta la școala și cumpărăturile în oraș.

4. Skoda Octavia iV

La fel ca ofertele companiilor BMW și Mercedes la capitolul mașini hibride, Skoda Octavia iV este încă un automobil ideal pe autostradă care primește tratamentul hibrid. Există de fapt două Octavia hibride plug-in, atât vRS, cât și mașina standard, dar considerăm că aceasta din urmă este opțiunea puțin mai bună, deoarece Octavia iV are mai mult sens în această formă mai confortabilă și mai accesibilă. Octavia iV este o mașină echipată cu un motor turbo, pe benzină, de 1,4 litri și un mic motor electric care lucrează împreună pentru a furniza un cuplu de 201 CP și 350 Nm. Astfel, Skoda Octavia iV poate accelera de la 0 la 62 mph în 7,8 secunde și atinge o viteză maximă de 136 mph, niște cifre destul de respectabile pentru o mașină din această clasă. Skoda are o autonomie complet electrică de până la 34 de mile și o economie de combustibil de până la 282 mpg.