brand

BYD: Primul producător de vehicule electrice din China plănuiește o fabrică în Ungaria

BYD: Primul producător de vehicule electrice din China plănuiește o fabrică în Ungaria

Gigantul auto chinez BYD intenționează să-și construiască prima fabrică de mașini din Europa în Ungaria, conform unui ziar german.

Potrivit ziarului german Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, citând surse anonime apropiate de producătorul auto, BYD și-a luat decizia.

"Decizia a fost deja luată intern", a dezvăluit FAS, fără a menționa sursele.

Un site web guvernamental din Shenzhen, unde se află sediul BYD, a postat un articol luna trecută care menționa că premierul ungar Viktor Orban s-a întâlnit cu președintele și președintele BYD, Wang Chuanfu, în timpul unei vizite la companie.

Contactată de Reuters, BYD a declarat că încă caută locația potrivită și va face un anunț la sfârșitul anului.

"Încă suntem în căutarea locației potrivite", a declarat BYD.

Guvernul maghiar nu a răspuns imediat la solicitările de comentarii.

Vicepreședintele executiv al BYD, Stella Li, a declarat în februarie că producătorul auto dorește să construiască mașini în Europa și efectuează studii de fezabilitate. Piațele europene ale BYD includ Germania, Franța, Marea Britanie, Spania și țările scandinave. Compania are o fabrică de autobuze electrice în Ungaria, care a fost deschisă în 2016.

Mercedes-Benz, Audi și Suzuki au fabrici de mașini în Ungaria. Noua fabrică a BMW din Ungaria urmează să înceapă construcția de mașini electrice Neue Klasse în 2025.

Această decizie subliniază ambiția BYD de a-și extinde prezența pe piața europeană, în contextul în care cererea de vehicule electrice este în creștere.

"Aceasta este o mare oportunitate pentru BYD de a-și consolida prezența în Europa", a declarat un analist auto.