brand

Audi Q6 e-tron: Noul SUV electric pe platforma PPE

Audi Q6 e-tron: Noul SUV electric pe platforma PPE

Audi se pregătește să lanseze noul său SUV electric, Audi Q6 e-tron, care va fi primul model din Grupul Volkswagen să utilizeze noua platformă avansată PPE (Premium Platform Electric). Dezvoltată în colaborare cu Porsche, platforma PPE va fi folosită pentru o serie de modele electrice viitoare din grupul VW. Acest articol va examina caracteristicile, designul și așteptările legate de performanța noului Audi Q6 e-tron și va explora modul în care acest model se va poziționa în piața vehiculelor electrice.

Audi Q6 e-tron va avea un design exterior atractiv și inovator, cu o grilă frontală închisă și texturată, flancată de un set de faruri LED duble. Fața mașinii va prezenta un aspect modern și aerodinamic, cu prize laterale de aer și o bară de protecție complet redesenată față de modelele anterioare de teste Q6 e-tron. Un element interesant al designului este prezența unui air duct în spatele roții din față, similar cu cel de pe Audi RS 3, sugerând posibilitatea unei versiuni RS de vârf pentru Q6 e-tron.

Profilul mașinii va avea o formă tradițională de SUV, cu o estetică sportivă datorată coloanei C înclinate înainte. În spate, Audi Q6 e-tron va fi marcat de un set de stopuri subțiri și o ștergătoare de parbriz de mici dimensiuni. De asemenea, va dispune de o bară de lumină cu lățimea întregii mașini, având o semnătură similară cu cea de pe Audi e-tron GT.

Audi Q6 e-tron va fi disponibil în două variante de caroserie: SUV standard și "Sportback" coupe-SUV. În timp ce ambele versiuni vor beneficia de același design exterior general, versiunea Sportback va oferi un aspect mai dinamic și elegant, cu un plafon înclinat spre spate și un portbagaj mai scurt.