brand

Noul Audi Q6 E-Tron: Inovație și Performanță Electrică

Noul Audi Q6 E-Tron: Inovație și Performanță Electrică

Intrarea în era automobilelor electrice evoluează cu pasuri mari, iar Audi este unul dintre producătorii de top care se adaptează rapid la această schimbare. Audi Q6 E-Tron este primul model care utilizează platforma PPE de 800 volți a mărcii și promite să ofere o combinație uluitoare de inovație și performanță electrică. Lansarea oficială a acestui model este așteptată cu nerăbdare de iubitorii automobilelor electrice și de entuziaștii mărcii.

Sub caroseria Audi Q6 E-Tron se ascunde arhitectura electrică Premium Platform Electric (PPE) a mărcii, care este împărtășită cu Porsche Macan EV. Aceasta este prima dată când Audi utilizează această platformă cu emblema sa. Sistemul de 800 volți al mașinii integrează două motoare electrice cu o pondere mai mare către spate, atât în ceea ce privește puterea, cât și greutatea vehiculului.

La lansare, Audi Q6 E-Tron va fi disponibil în două variante: Q6 și SQ6. Ambele variante folosesc aceeași baterie de 100 kWh (94,9 kWh net). Versiunile Sportback vor fi lansate ulterior, iar în viitor se va lucra și la o variantă cu tracțiune spate, care va avea o autonomie mai mare.

Cumpărătorii din America de Nord se vor bucura de o putere combinată de 422 cai putere de la Audi Q6 E-Tron, o creștere modestă de 40 CP față de modelul vândut în Europa. Versiunea mai sportivă, SQ6, beneficiază de 483 CP. Cu funcția de lansare activată, puterea crește la 456 CP în cazul modelului Q6 și 510 CP în cazul modelului SQ6, pentru o accelerație mai bună. Audi afirmă că Q6 poate atinge 100 km/h în aproximativ 5,0 secunde cu funcția de lansare activată, iar SQ6 reușește aceeași performanță în doar 4,2 secunde.

Audi estimează o autonomie de 482 de kilometri pentru modelul Q6 E-Tron standard conform EPA, iar estimările pentru modelul SQ6 nu sunt încă disponibile. Cu toate acestea, având în vedere că ambele variante folosesc aceeași baterie, este de așteptat ca autonomia să fie puțin mai mică în cazul modelului SQ6. Ceea ce este remarcabil la Audi Q6 E-Tron este capacitatea sa de încărcare de 800 volți. Cu un încărcător rapid DC de 270 kW, mașina poate ajunge de la 10 la 80% încărcare în doar 21 de minute.

Noul Audi Q6 E-Tron: Inovație și Performanță Electrică

Audi susține că arhitectura PPE este concepută special pentru a maximiza capacitatea de a găzdui sistemele electrice și pentru a oferi o dinamică de conducere remarcabilă. Brațele de control sunt poziționate în fața brațelor de suspensie pentru o poziționare mai bună a bateriei. Sistemul de direcție este fixat pe un subcadru pentru a îmbunătăți controlul. Pentru a valorifica toate aceste caracteristici, Audi montează anvelope mai late pe partea din spate a modelului Q6.

Am avut ocazia să conducem prototipul Audi Q6 E-Tron și am constatat că, în ciuda faptului că șasiul era doar "60% ajustat" la momentul respectiv, SUV-ul a fost bine echilibrat în viraje și a oferit o călătorie confortabilă. Modelul SQ6 a fost chiar mai dinamic, iar acum, când Audi a finalizat toate ajustările, suntem cu siguranță curioși să testăm produsul final.

În timp ce performanța și puterea sunt cu siguranță aspecte importante ale modelului PPE, tehnologia avansată integrată în SUV este, fără îndoială, și mai importantă. Arhitectura E3 (End-to-End Electronic) a Audi Q6 E-Tron este un asistent integrat care se bazează pe inteligență artificială pentru a gestiona nu numai diversele sisteme bazate pe Android, ci și pentru a oferi sugestii proactive bazate pe comportamentele învățate de-a lungul timpului. Există chiar și un avatar pentru inteligenta artificială care apare pe ecranul central de 14,5 inch sau în afișajul heads-up optional cu realitate augmentată.

Audi Q6 E-Tron reprezintă o inovație semnificativă în industria automobilelor electrice și promite să ofere o experiență de conducere excepțională. Cu designul său atractiv, performanța puternică și tehnologia avansată, acesta este un pas important în direcția viitorului mobilității electrice.

Audi Q6 E-Tron este un automobil electric care impresionează prin inovație și performanță. Cu platforma PPE de 800 volți, autonomie remarcabilă și tehnologie avansată, acest model reprezintă viitorul mobilității electrice. Lansarea oficială a Audi Q6 E-Tron este așteptată cu nerăbdare de entuziaștii mărcii și va oferi o experiență de conducere excepțională, într-un pachet care combină stilul și performanța Audi.