brand

Porsche Macan EV: autonomie, specificații și data de lansare în 2024

Porsche Macan EV: autonomie, specificații și data de lansare în 2024

În lumea automobilelor electrice, Porsche este un nume care se distinge prin inovație și excelență. Mai nou, Porsche se pregătește să lanseze primul său SUV electric, Macan EV, care promite să redefinască standardul pentru vehiculele electrice de lux.

S-a început numărătoarea inversă până la dezvăluirea noului Porsche Macan, brandul anunțând premiera mondială a primului său SUV electric pe data de 25 ianuarie. Acesta este un moment potrivit pentru dezvelirea unui Macan de generația a doua, deoarece acest SUV sportiv de dimensiuni medii este acum pe piață de 10 ani și este eliminat forțat în Europa datorită noilor reglementări de securitate cibernetică.

Pentru următorul Macan, vor fi multe schimbări, dar cea mai semnificativă este faptul că este complet electric, în timp ce Porsche își îndreaptă atenția către BMW iX3, Lexus RZ și viitorul Lotus 'Type 134'. Porsche Macan EV va utiliza o nouă arhitectură de mașini electrice numită Platforma Electrică Premium (PPE) care a fost co-dezvoltată cu Audi. Aceasta va fi folosită ca bază pentru următorul său SUV Audi cu zero emisii: Audi Q6 e-tron, care va fi lansat și el în acest an.

Am prins noul Macan electric în teste de mai multe ori, iar Porsche a lansat zeci de imagini ale prototipurilor, așa că avem o imagine destul de completă a aspectului acestuia. Blocul de faruri este similar cu cel al Porsche Taycan și mai subțire decât unitatea vizibilă pe Macanul vechi. Mai jos se află un set de lumini secundare și nu există o grilă superioară, doar o deschidere subțire în partea de jos a barei de protecție ce integrează sistemul de radar și câteva clapete de aer active.

În timp ce Porsche nu va dezvălui complet exteriorul Macan EV până mai târziu în acest an, a împărtășit deja primele imagini ale interiorului tehnocentric, dar totuși orientat către șofer. Este foarte similar în dispunerea și designul său cu cele găsite în noul Cayenne și sedanul Panamera.

Porsche Macan EV va fi una dintre primele mașini care vor fi așezate pe noua arhitectură PPE a Grupului Volkswagen, care permite mașinii să aibă electrice de 800V, la fel ca Taycan. Acest lucru permite Macan EV să se încarce la până la 270kW; suficientă putere pentru a reîncărca de la 10 la 80% din capacitate în doar 22 de minute la încărcătorul potrivit.

Porsche a vorbit deja despre dorința sa de a face Macan EV cea mai sportivă ofertă din segmentul său. Inginerii seniori din proiectul Macan EV au declarat că adoptarea unei platforme complet noi va permite Macan să beneficieze de modificări semnificative ale șasiului care vor "face Macan să se simtă inconfundabil ca un Porsche".

Cu noul său SUV electric, Porsche continuă să își dovedească angajamentul față de inovație și excelență în lumea automobilelor electrice. În timp ce Macan EV nu va fi dezvăluit complet până mai târziu în acest an, aspectele pe care le-am văzut până acum sunt promițătoare și oferă o privire asupra viitorului automobilelor electrice de lux.